Steak
	        Bruschetta s grilovaným steakom, oštiepkom a restovanými hubami
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          Postup- Steaky necháme na tanieri pár minút „vydýchať“
a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu. Zmiešame
olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný rozmarín, prelisovaný cesnak a korenie. Túto zmes neskôr použijeme na ugrilované steaky.
 - Šampiňóny a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na
troške oleja restujeme cibuľu a šampiňóny (každé
samostatne), až začnú karamelizovať. Potom ich
zmiešame a ochutíme podrveným cesnakom, balzamikovým octom, soľou a korením. Odstavíme.
 - Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium). Ochutíme pripravenou zmesou (olivový olej, citrónová šťava, rozmarín, cesnak), osolíme, okoreníme a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút.
 - Oštiepok nakrájame na plátky a veľmi sprudka ugrilujeme. Chlieb potrieme maslom alebo pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na
grile z oboch strán. Mikrobylinky, šalátové listy
natrháme a ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
 - Na chlieb dáme grilovaný syr, na plátky
nakrájaný grilovaný steak, restované šampiňóny s balzamikom a restovanou cibuľou
a nakoniec šalát. Ihneď podávame.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |