Broskyňový zákusok
Broskyňový zákusok

Broskyňová kocka

valina - fotkavalina, 3. decembra 2017
Broskyňová kocka
Foto: valina

Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke

40
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
150 g
250 g
1 bal
150 ml vlažná
150 ml
750 ml
1. plnka:
750 ml
3 bal
100 g
2 bal
500 ml
2. plnka:
500 ml
500 ml
2 bal
2 bal
50 g
 na postrúhanie




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min. Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.

  2. 2

    V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

ubka
Výborný zákusok,pekne odprezentovany.Verim,že si prispela k pohode na oslave svojim dielom,chválim:-)
1x valina
izabella929
@valina ,veľmi chutná kocka a vyzerá krásne.-) už som piekla také čosi ešte v časoch, keď som mala obe ruky ľavé..ale všetkým chutilo..)
1x valina
haji
Krásný recept, moc hezky provedený. Já bych k tomu potřebovala vrchního kráječe. Díky za fajn receptík, jsi šikulka!!
1x valina
zdenka1009
Na tieto Vianoce padol tip na tieto broskynove rezy...ľahučký, svieži a pri prvej lyžičke každý chválil...môžem len odporučiť.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia