Broskyňový zákusok
Broskyňový zákusok

Zelené rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. júna 2017

Už je všetko vôkol nás zelené, tak nech sú i tieto víkendové rezy zelené. Kombinovala som ich broskyňami v plnke a broskyňovým džemom medzi korpusmi. Môj vlastný recept.

20
porcií
20 minút
príprava
5x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 4x zelené:
3 ks
3 PL
1,5 bal
1 PL
1 ČL
Cesto 1x zelené:
2 ks
2 PL
1 bal
1 PL
1 ČL
Plnka:
1 ks
2 ks
z 1 citrónu
3 PL
Krém:
600 ml
2 bal
150 g
250 g
2 PL
Navrch - poleva z bielej čokolády:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto. V mise som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som pudingové prášky s múkou a práškom do pečiva. Cez sitko som preosievala zmes do cesta a opatrne vmiešala na tri krát do cesta. Pripravila som si papiere na pečenie. Cesto som vyliala na plech: 27 x 37 cm.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. vložila som cesto do trúby a pieklo sa 10 min. Kým sa pieklo prvé cesto, pripravila som si cesto na ďalšie. A takto som postupovala, až kým som neupiekla všetky korpusy. Upečené korpusy sa chladili na mriežke.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jeden z korpusov, ktorý bol z 2 vajec som nakrájala na malé kocky.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som k nemu broskyňový džem.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na drobno nakrájané broskyne.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hrsť nakrájaných pistácií a strúhanú kôru z jedného citrónu. Zmes som zmiešala a nechala postáť, kým som pripravila krém.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V mlieku som rozmiešala Zlatý klas a uvarila hustú kašu. Nechala som ju v nádobe so studenou vodou, rýchle vychladiť.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom do peny. Po lyžici som zašľahávala do neho vychladnutý Zlatý klas. Hotový krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Začala som zostavovať koláč. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim džemom.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na stuhnutý džem som natrela prvú časť krému a zakryla som ho ďalším korpusom.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na krém som rozložiila plnku, urovnala. Na plnku som natrela druhú časť krému.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zakryla som ho tretím korpusom, ktorý som natrela horúcim džemom a natrela tretou časťou krému.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Položila som posledný štvrtý korpus. Koláč som uložila do chladničky. Po pol hodine som ho zaťažila 4 kg múky a nechala chladiť do rána.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ráno som koláč poliala bielou čokoládovou polevou.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Nakrájala na rezy a posypala strúhanými pistáciami. Prajem vám dobrú chuť.

    Zelené rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Krásná práce, nádherná fota, precizní rez, servis! Určitě jsou tvoje zelené rezy výborné! Jsi nesmírně šikovná, milá Izi, mít tvoje ruce, hlavu a trpělivost, otevřu si vlastní cukrárnu a s nikým se nabavím!
Neviem kde zoženiem pistáciový puding? Koláčik je výborný a určite aj chutný. Robila som niečo podobné, ale som použila kivi a zelenú malinovku.
@dogagador ,máš pravdu, zvýšili mi 2 PL. džemu, tak ho nenechám pokaziť..natrela som vrch horúcim džemom, dala stuhnúť do chladničky a až potom som poliala bielou polevou..teraz to vidím ako dobrý nápad, lebo aj poleva krásne drží a je to osviežujúce..@kecupicek ,bežne sa dá kúpiť v každých potravinách..no kivi je v zákuskoch fantastické...mám tu niekoľko kivi rezov a boli báječné..tento zákusok viem, že je dosť pracný,ale je veľmi chutný..@arnilka , vďaka ta pochvalu..)@daniela15 , vidieť to z mojich mnohých zákuskov, že sa rada s nimi pohrám a čím je zložitejší, tým ma viac zaujíma..dnes to gazdinky nie moc obľubujú dlhé pečenie a varenie ich mnohých odradí..hlavne musí sa chcieť..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
....... pridávam sa, s dovolením, k zástupu obdivovateľov i gratulantov Tvojej opäť excelentnej práce, milá Izka. Nemám čo by som dodal, žasnem tak, ako vždy pri pohľade na Tvoe majstrovské diela a teším sa n a ďalšie.
Tvoja práca je naozaj majstrovské dielo. Nádherne urobené, nádherne naaranžované, proste v prvom rade radosť pre oči a potom pre chuťové bunky. Obdivujem tvoju šikovnosť

Pridaj komentár k receptu: