Bravčový guláš

Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, celé čierne korenie a bobkový list. Keď je cibuľa urestovaná, prisypeme mletú červenú papriku, premiešame a pridáme na stredne veľké kocky nakrájané bravčové pliecko.
  2. Všetko spolu dobre opečieme, osolíme a podlejeme vodou. Za občasného miešania na miernom ohni varíme asi 1,5 – 2 hodiny. Ku koncu môžeme pridať aj pokrájané zemiaky a uvariť ich spolu s gulášom.
  3. Zemiakovo-rascový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu, do ktorého na začiatku pridáme varené zemiaky. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html