Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tato zmes z bravčoviny a rybieho filé sa dá využiť viacerými spôsobmi. Ja som použil dva.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybacie filé necháme rozmraziť. Pokvapkáme citrónom. Chvíľu necháme pôsobiť. Filé zalejeme mliekom tak na 5 minút. Potom ho rozdrvíme vidličkou a dáme do misy, kde budeme miešať. Pridáme mleté bravčové mäso, vajcia, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu a petržlenovú vňať. Starý rožok som namočil v mlieku, v ktorom bolo filé. Z neho som mlieko potom vytlačil a pridal do misy k ostatným surovinám. Všetko spolu dobré premiešame.
  2. Tvoríme fašírky, ktoré dáme najskôr do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Smažíme do červena. Necháme na utierke odsať olej a máme hotovo.
  3. Keď trochu vychladnú podávame zo zemiakovou kašou. Tieto fašírky sú omnoho ľahšie stráviteľnejšie, ako čisto bravčové. Ja im hovorím, že sú plané.
  4. Druhá možnosť je časovo omnoho dlhšia. Použijeme tú istú zmes ako pri prvých. Dáme si alobal, ten posypeme strúhankou na to dáme asi 2cm vrstvu zmesi na ňu uložíme vajcia uvarené na tvrdo, alebo klobásku. Ja som použil klobásku. Na to navrstvíme zvyšok zmesi a vytvoríme bochník.
  5. Bochník posypeme cely strúhankou a prenesieme to v alobale na vymastený pekáč. Natrieme vyšľahanými vajíčkami. Pekáč zavrieme druhou polovicou, alebo alobalom. Pečieme pri 180 °C asi 70 minút. Potom bez alobalu asi 30 minút na 200 °C. Zaleží od typu rúry.
  6. Počas pečenia potierame vajíčkom. Takto vyzerá hotové dielo, upečený bochník fašírky.
  7. Po vychladnutí krájame a podávame podla uváženia. Či už so zemiakmi alebo s chlebom. Tak na zaver Vám želám dobrú chuť. Tú klobásku som použil, aby to nebolo moc diétne a nedostal som šok. Ešte používam aj túto zmes, že naplním čerstvé papriky pokladám na pekáč a dám zapiecť do rúry.