Super rýchle šišky

mirop - bez fotkymirop, 10. januára 2013
Super rýchle šišky
Foto: mirop

Odporúčam zapojiť deti. Je to pre nich zábava (u vyprážania opatrne, radšej už bez detí :)

30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
250 g
1 bal.
1,5 hrnčeka
1 bal.




Postup

  1. 1

    vymiesame 4 vajcia, 1 vanilkovy cukor a 250 g tvarohu do hladka, vmiesame 1 a pol hrnku hladkej muky a jedno balenie kypriaceho prasku a nechame chvilku pracovat

    Super rýchle šišky - obrázok 1
  2. 2

    zatial si rozpalime olej, budeme ho potrebovat dost, sisky musia plavat :D

    Super rýchle šišky - obrázok 2
  3. 3

    na pomucenej ploche z cesta tvarujeme tvary, ktore sa nam prave podaria, nezalezi na tom, lebo na sisky po upeceni sa dlho divat nebude nikto, zmiznu skor ako sa odhalia nerovnosti povrchu. (cesto musi trochu lepit na prsty ale nie moc)

    Super rýchle šišky - obrázok 3
  4. 4

    smazime do zlatova, pozor ide to rychlo, doporucujem v priebehu smazenia otacat

    Super rýchle šišky - obrázok 4
  5. 5

    po usmazeni nechame odkvapkat na papierovom obrusku

    Super rýchle šišky - obrázok 5
  6. 6

    obalime v cukre

    Super rýchle šišky - obrázok 6
  7. 7

    a uz len dobru marmeladu, alebo slahacku, alebo oboje, alebo co kto ma rad... dobru chut

    Super rýchle šišky - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
ja mám podobný recept a už veľmi dávno som ich nerobila. Snažím sa vysmážanému vyhýbať ale občas veru dobre padne aj takáto dobrota. Pekný fotopostup aj šišky sa Ti vydarili na 1*

hubata
Tiež mám recept zo Života - a zabudla som na ne. Vďaka za pripomenutie, máš ich pekné, vydarili sa ti. Si šikuľka, foto aj vtipný popis receptu je na úrovni.
vanilka111
ja by som ešte uľahčila prácu.. a to tak,že nedávať cesto na dosku do múky,ale dvomi lyžicami kúsky cesta vkladať priamo do oleja.. je to super!
serena
mám podobný recept aj tento vyskušam , ukladám
mijaita
Hodne stary recept, mam ho rada, pridavam do testa macene rozinky. A ne malo :-)
elpedro
Akurát sme ich dojedli. A poviem - ešte som lepšie nemal. :-))
afataga
aj ja mam tento rcp, davno som ich nerobila, asi som na ne zabudla :-), len ja nerada pouzivam ten kupeny akoze vanilkovy cukro, je to len cukor s umelou aromou, urob si domaci z cukru a vanilky, uvidis ten rozdiel
mirop
@sons :)) ja som ich robil s neterou... tak nech chutia :D
havino
robievala som tieto šišky veľmi často ked boli deti malé, kým som sa nenaučila klasické kysnuté, nadýchané, dierkavé, ako náhrada výborné, sú chutné.... @mirop , teraz niečo tebe osobne, vidíš,ako dobre ti určite padne pochvala za pridaný recept, aj ked veľmi jednoduché šišky,ale nik ti nenapísal spôsobom,ako ty v prípade pikantnej hydinovej zmesi, že je to: (tvoj koment: ,,prepacte ale toto je jedlo zo sladkych 80tych a to este zo socialistickej restauracie v Humennom" , prepáč,ale aj tieto šišky sú hádam aj 30 ročné, recept mám od 84 roku a piekli sa vo veľmi malej dedinke pri Žiline. Tvoj koment: ,,ludia, to vas fakt nadchla kuracina splacana s nakladanou kapiou a kecupom?" Tak,ako niekomu chutí kečup s kuracinou, ktorá sa dá naozaj robiť na sto spôsobov, tak tebe chutia tieto šišky a s radosťou si sa s receptom podelil s ostatnými. Dúfam,že si uvedomíš, že ubližuješ svojimi komentármi a sám ničím nevynikáš.
havino
tým som chcela napísať, že aj každý jednoduchý recept, či už kuracina s kečupom,alebo tieto šišky, má svoje čaro, chuť jedlého jedla a je prínosom tu na vareche
haston
ešte som takéto nejedol, ale skúsim si ich pripraviť. také jednoduché šišky vari len zvládnem. na kysnuté by som si netrúfal.
medulienka122
poznám tento recept, aj ja ho zvyknem robiť, a môžem dosvedčiť, že je fakt výborný, aj keď pre nás stačí aj z polovičnej dávky, lebo som zvyšok zamrazila, ale to už nebolo ono, ale kde sú deti, tam je to ešte aj málo:-)
mirop
@havino su mnoho starsie recepty na svete ako tvoje 30 rocne sisky, su vsak z dobrych surovin a chutia stale... za taky recept kuracinu s kecupom nepovazujem
gordonko
@mirop práve som dorobil ,,šíšky,, chcel som Ti napísať nane hanblivý koment,ale nedám ...Ty proste zato nemúžeš že si .... mal by si vedieť ,že kolko ludítoľko chutí a ked miniečo nechutí ,tak to nebudem znevažovať ostatným
@havino Ti chcela slušne naznačiť,že také veci sa nerobia ,ale uteba je to iba hádzaním hrachu na stenu
mirop
@gordonko nebranim sa kritike, dam tu recept a chcem poznat nazor okolia... ked som mal 15 a chcel som nieco uvarit, uvaril som kuracie prsia s kecupovou omackou tiez, pokladal som to za vrchol kuchraskeho umenia, prepac ale dnes mi to pride smiesne. Podla tvojej fotky sudim ze uz mas nejake roky odvarene a podla tvojich prispevkov sudim ze budes dobry a nadseny kuchar a prave preto nerozumiem tomu ako sa mozes rozplyvat nad kuracou kejdou s kecupom alebo kuracinou s marhulou a syrom, ale to je jedno, mas pravdu... ak niekomu chuti...
letisia
Práve som ich urobila. Sú výborné. Len mi bolo doma povedané, že málo. Takže nabudúce budem musieť z dvojnásobnej dávky.
haston
boli výborné a prakticky tam niet čo pokaziť. ešte takéto šišky sa v tieto fašiangy zarehocú u mňa na stole - možno aj dvakrát.
2michal
Tento recept ma nezaujal,staré klasické šišky nič nového pod slnkom,veľmi estetické nie sú.
hjarta
@mirop- Dakujem za komentare, ale bolo by dobre keby ste si zavrel usta. Nabuduce ked sa Vam recept nepaci tak ho obid. Ani Vase sisly nie su extra krasne!!!!! Ja by som ich urcite nejedla.Dakujem a krasny a nicim neruseny vecer.
afataga
tieto sisly :-) nie su krasne, ale vyborne, ja by som ich jedla, keby ma niekto ponukol, musim sa asi prekonat a uplacat ich
kukulienka71
robila som už takéto tvarohové vyprážané šišky,je to neskutočne ťažké na žalúdok...hlavne teplé...vieš,@mirop ,z tvojich komentov mi vyplývalo,že si nejaký extra kuchár.Ale,mýlila som sa:-(nie nadarmo sa vraví,"ako sa do hory volá,tak sa z nej ozýva"
jozka2
havino neviem v akej suvislosti si spomenula,ze je to jedlo v 8o-tich v Humennom,ak tym myslis sisky tak ti poviem,ze take sisky ake za sociku sa piekli v Humennom na vareche niet.Boli to sisky jemne chrumkava tenucka zlatozlta korka s nezabudnutelne jemnym dierkovanym vnutrajskom a na vrchu kopka dzemu,mozna je to premna spomienka na mladost,ale este aj teraz citim ich chut a ked si ich jedla nikdy nebolo dost.
1x motyka
jozka2
mirop.za kuracinu na to marhula zakryta syrom zapecena aby sa platok syra rozpustil a s prilohou bol by si prekvapeny kolko zaplatis za porciu a vari sa vo viacznackovych restauraciah.
jozka2
videla som na viacerych blogoch z tohoto cesta robene,tiez su krive,lebo cesto je riedke inac sa neda ale chutovo su fajn.
kefir
od siisek to ma daleleko je to ako kedlubna z brambor.
zorro
Masterchef máš šťastie,že tie nepodarky robili tvoje deti,lebo inak nič moooooc.,,Pula mea"
alex100
Rýchle a nanič. robil som to ale len raz a stačilo