Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

kvakac - fotkakvakac, 11. júna 2019 14:11
Ďalšie recepty »
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarokFoto: kvakac

Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a veľmi chutné.

7
porcií
15 min
príprava
240 min
na 90 - 95 °C

Suroviny

1400 g
600 ml
2 PL
1 PL
6 strúčikov
1 KL
Karfiolový prívarok:
1 ks
1 ks čerstvá stredná
150 g čerstvý
4 strúčiky
1 KL
40 g
1 hrsť (čerstvá)
1/4 KL
3 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne osolíme, okoreníme. Lečo, čili omáčku, cesnak a mletú papriku rozmixujeme v mixéri a nalejeme do pomalého hrnca. Pridáme pripravene rezne a asi 100 ml vody. Hrniec zavrieme a zapneme na LOW na štyri hodiny, to je asi 95 °C. Na túto dobu si môžme robiť niečo iné.

    Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu si uvaríme zvlášť a potom nakrájame na malé kúsky asi 1 cm. Potom na karfiolový prívarok dáme do hrnca karfiol rozobratý na ružice, korenie a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou zarovno karfiolu a osolíme. Varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme, ale nevylejeme. Necháme vodu asi do jednej tretiny karfiolu, teraz to rozmixujeme na hladko. Dáme znovu na sporák a rozvaríme. Pridáme maslo, muškátový oriešok, mrkvu a krupicu a varíme aspoň 10 minút. Ak to ostane moc husté, tak rozriedime trochou vody z varenia karfiolu. Tak tri minúty pred koncom varenia pridáme do prívarku pokrájanú petržlenovú vňať a hrášok. Odstavíme a môžme nakladať. Na dno taniera cestovinu, ktorú sme uvarili vopred. Na to dáme prívarok a rezeň z pomalého hrnca. Je to jednoduché a zdravé jedlo.

    Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist