Bravčové rebierka s medovou marinádou

Autor receptu: fineliving

Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho syna som sa rozhodla :). Spojením viacerých receptov na prípravu rebierok vznikla táto moja verzia a patrí medzi naše obľúbené jedlá.

Postup

  1. Bravčové rebierka a zeleninu dáme variť do väčšieho hrnca, osolíme, pridáme bobkový list a celé čierne korenie. Množstvo surovín neuvádzam, množstvá si pridajte podľa vlastnej chuti. Rebierka varíme 1 - 1,5 hodiny.
  2. Pripravíme si marinádu z uvedených surovín, uvedené množstvo vyjde na pečenie jedného plechu. Ja som robila dva plechy a použila som dvojitú dávku.
  3. Rebierka po uvarení pokrájame a uložíme spolu s pokrájanou zeleninou na hlboký plech.
  4. Mäso potrieme marinádou, podlejeme trochou čierneho piva a vývaru z rebierok. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C.
  5. Keď sú rebierka upečené do červena, obrátime ich, znova potrieme marinádou, zvyšok vylejeme k rebierkam a dáme znova piecť.
  6. Hotovo :)
  7. Vývar, ktorý mi zostal som naliala do malých krabičiek, a dala som ich do mrazničky. Používam ho na podlievanie ryže alebo pri pečení iného mäsa namiesto vody.