Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes o 06:00

Lahodné mäso s výraznou omáčkou je skvelé ako víkendový a pokojne aj slávnostný obed.

4
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
Marináda:
4 strúčiky
60 ml
Okrem toho:
1 PL (alebo brandy)
3 strúčiky
50 g
200 ml
podľa potreby
 nasekaná



Postup

  1. 1

    Panenku nakrájame na hrubšie medailóniky. Potrieme ich prelisovaným cesnakom, posypeme soľou, bielym korením aj mletou paprikou a zalejeme olejom. Necháme aspoň pol hodiny marinovať.

  2. 2

    Potom mäso opečieme sprudka z oboch strán na rozohriatej panvici.

  3. 3

    Mäso vyberieme, dáme bokom a do výpeku dáme koňak, maslo a prelisovaný cesnak. Krátko povaríme, zalejeme smotanou (podľa potreby ešte môžeme doliať vývarom) a dobre premiešame.

  4. 4

    Do omáčky pridáme nasekanú petržlenovú vňať a po premiešaní vložíme aj opečené medailóniky. Povaríme do zhustnutia a podávame s uvarenými cestovinami. Alebo medailóniky vložte do omáčky až pri servírovaní a všetko posypte petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu