Vyskúšala som viacej receptov, ale táto knedľa je naj.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo nakrájame na menšie kocky. Zmiešame roztopené maslo, vlažné mlieko, žĺtky a soľ. Zmes nalejeme na pečivo a dobre premiešame, necháme 10 - 15 minúť postáť.
- 2
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne primiešame k pečivovej zmesi.
- 3
Zmes rozdelíme na polovicu, každú dáme na väčší kus potravinovej fólie. Zavinieme do valcov, na pevno stiahneme, konce zviažeme hrubšou niťou, alebo zauzlíme.
- 4
Dáme do vriacej vody a varíme asi 20 minút, po 10 minútach varenia knedle otočíme.
Tiež domáca knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Naša pražská babička ju robievala k pečenému kuraťu.
Tá tvoja vyzerá super.