Domáca knedľa
Domáca knedľa

Karlovarská knedľa

alica7 - fotkaalica7, dnes 12:44
Karlovarská knedľa
Foto: alica7

Vyskúšala som viacej receptov, ale táto knedľa je naj.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g staršie
200 g
40 g
4 g
2 ks (veľkosť M)



Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na menšie kocky. Zmiešame roztopené maslo, vlažné mlieko, žĺtky a soľ. Zmes nalejeme na pečivo a dobre premiešame, necháme 10 - 15 minúť postáť.

  2. 2

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne primiešame k pečivovej zmesi.

  3. 3

    Zmes rozdelíme na polovicu, každú dáme na väčší kus potravinovej fólie. Zavinieme do valcov, na pevno stiahneme, konce zviažeme hrubšou niťou, alebo zauzlíme.

  4. 4

    Dáme do vriacej vody a varíme asi 20 minút, po 10 minútach varenia knedle otočíme.

Diskusia k receptu

bekla
Este by som pridala trosku posekanej petrzlenovej vnatky....
kucharka
Karlovarskú knedľu milujem.
Naša pražská babička ju robievala k pečenému kuraťu.
Tá tvoja vyzerá super.