Bravčové kotlety na tokajský spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Kotlety zľahka naklepeme,
osolíme, z oboch strán obalíme
v múke a v troche rozpáleného
oleja opečieme
mäso do sfarbenia. Vyberieme
ho z panvice a preložíme
do hrnca.
- Vo zvyšku
oleja urestujeme na plátky
nakrájanú zeleninu, ochutíme
ju celým korením,
tymianom, bobkovým listom
a primiešame trochu
rajčiakového pretlaku. Miešame
ešte 2 minúty, potom
zaprášime múkou, dobre
premiešame a prilejeme
vývar z kostí. Osolíme a pri
miernej teplote dusíme pod
pokrievkou 30 – 40 minút.
- Omáčku potom prelejeme
cez sito na plátky mäsa,
prilejeme tokajské víno
a odkôstkované hrozno. Pod
pokrievkou dusíme, až kým
je mäso mäkké.
- Na záver
kotlety vyberieme, položíme
na taniere a zalejeme
tokajskou omáčkou. Podávame
s varenými zemiakmi
|