Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia. Vyberieme ho z panvice a preložíme do hrnca.
  2. Vo zvyšku oleja urestujeme na plátky nakrájanú zeleninu, ochutíme ju celým korením, tymianom, bobkovým listom a primiešame trochu rajčiakového pretlaku. Miešame ešte 2 minúty, potom zaprášime múkou, dobre premiešame a prilejeme vývar z kostí. Osolíme a pri miernej teplote dusíme pod pokrievkou 30 – 40 minút.
  3. Omáčku potom prelejeme cez sito na plátky mäsa, prilejeme tokajské víno a odkôstkované hrozno. Pod pokrievkou dusíme, až kým je mäso mäkké.
  4. Na záver kotlety vyberieme, položíme na taniere a zalejeme tokajskou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi