Bravčové karé
Bravčové karé pod čapicou (fotorecept)
Autor receptu: begonia2
Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič
poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce asi držia
diétu. Slanina nemala ani 1 centimeter, tak čo s ňou. No poradila som si, zakryla som ňou
karé.
10 porcií |
25 minút príprava |
300 minút na 95-210 °C |
Postup
- Do mäsa urobíme otvor a do neho vložíme klobásy. Mäso osolíme.
- Čerstvé bylinky väčšie množstvo pokrájame nadrobno.
- Polovicu byliniek dáme na karé. Na to položíme celistvý plát slaniny, ním prekryjeme bylinky. Okoreníme a posypeme rascou.
- Celé to previažeme, alebo natiahneme na to sieťku, nech to drží pokope.
- Túto rolku celú dookola opečieme na masti. Toľko, aby bolo mäso zatiahnuté.
- Do pomalého hrnca dáme na spodok výpek plus krájanú cibuľu a zvyšky surovej slaniny. Na to rolku. A na ňu dáme plátky cesnaku. Potom nasypeme zvyšné bylinky, trochu rasce, mleté korenie a osolíme. Podlejeme vínom. Dáme to na štyri hodiny na Low (pomalé pečenie).
- Po tej dobe je to už mäkké. No ak to chceme mať pekne do červena prepečené, tak to preložíme do rúry na 210 °C na slabú hodinu.
- Necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Ja som k tomu uvarila zemiaky. Netreba nič iné, tá masť je moc chutná, to stačí zemiaky poliať.
- Na druhy deň sme to mali ako studenú misu so sterilizovanou zeleninou a chlebom. Zvyšný výpek som rozmixovala a dala do pohára, bude na chlieb.