Bravčové karé

Bravčové karé pod čapicou (fotorecept)

Autor receptu: begonia2

Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť. No nič poriadne nebolo, ja neviem, už aj tie prasce asi držia diétu. Slanina nemala ani 1 centimeter, tak čo s ňou. No poradila som si, zakryla som ňou karé.

10
porcií
25 minút
príprava
300 minút
na 95-210 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mäsa urobíme otvor a do neho vložíme klobásy. Mäso osolíme.
  2. Čerstvé bylinky väčšie množstvo pokrájame nadrobno.
  3. Polovicu byliniek dáme na karé. Na to položíme celistvý plát slaniny, ním prekryjeme bylinky. Okoreníme a posypeme rascou.
  4. Celé to previažeme, alebo natiahneme na to sieťku, nech to drží pokope.
  5. Túto rolku celú dookola opečieme na masti. Toľko, aby bolo mäso zatiahnuté.
  6. Do pomalého hrnca dáme na spodok výpek plus krájanú cibuľu a zvyšky surovej slaniny. Na to rolku. A na ňu dáme plátky cesnaku. Potom nasypeme zvyšné bylinky, trochu rasce, mleté korenie a osolíme. Podlejeme vínom. Dáme to na štyri hodiny na Low (pomalé pečenie).
  7. Po tej dobe je to už mäkké. No ak to chceme mať pekne do červena prepečené, tak to preložíme do rúry na 210 °C na slabú hodinu.
  8. Necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Ja som k tomu uvarila zemiaky. Netreba nič iné, tá masť je moc chutná, to stačí zemiaky poliať.
  9. Na druhy deň sme to mali ako studenú misu so sterilizovanou zeleninou a chlebom. Zvyšný výpek som rozmixovala a dala do pohára, bude na chlieb.