Sviečková na smotane

Bravčová sviečková na smotane (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy nerobila. Stará dobrá klasika sa veru na mojom stole ešte neobjavila.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku som umyla a osušila. Zeleninu som očistila, umyla a nakrájala na kolieska a kocky.
  2. Slaninu som nakrájala na kocky a vytopila tuk.
  3. Pridala som nakrájanú cibuľu a štipku cukru a opiekla.
  4. Potom som k cibuli vložila mäso a opiekla som ho zo všetkých strán.
  5. Mäso som vybrala do misy a pridala som k cibuli zeleninu.
  6. Pridala som mletú papriku a podliala vodou.
  7. Vložila som mäso a pod pokrievkou dusila 40 min.
  8. Keď bolo mäso aj zelenina mäkké, pripravila som si smotanu na šľahanie, v ktorej som vymiešala múku. Mäso som vybrala a zeleninu som rozmixovala tyčovým mixérom.
  9. Pridala som smotanu s múkou a chvíľku nechala prejsť varom a napokon som pridala aj smotanu 20%, rozmiešala a už som nechala len na slabom plameni prebublať. Ochutila som šťavou z jedného citrónu.
  10. Hotové jedlo.
  11. Podávala som s domácim knedlíkom, kolieskom citrónu a brusnicami. Prajem vám dobrú chuť.