Sviečková na smotane
Bravčová sviečková na smotane (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy nerobila. Stará dobrá klasika sa veru na mojom stole ešte neobjavila.
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku som umyla a osušila. Zeleninu som očistila, umyla a nakrájala na kolieska a kocky.
- Slaninu som nakrájala na kocky a vytopila tuk.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a štipku cukru a opiekla.
- Potom som k cibuli vložila mäso a opiekla som ho zo všetkých strán.
- Mäso som vybrala do misy a pridala som k cibuli zeleninu.
- Pridala som mletú papriku a podliala vodou.
- Vložila som mäso a pod pokrievkou dusila 40 min.
- Keď bolo mäso aj zelenina mäkké, pripravila som si smotanu na šľahanie, v ktorej som vymiešala múku. Mäso som vybrala a zeleninu som rozmixovala tyčovým mixérom.
- Pridala som smotanu s múkou a chvíľku nechala prejsť varom a napokon som pridala aj smotanu 20%, rozmiešala a už som nechala len na slabom plameni prebublať. Ochutila som šťavou z jedného citrónu.
- Hotové jedlo.
- Podávala som s domácim knedlíkom, kolieskom citrónu a brusnicami.
Prajem vám dobrú chuť.