Boršč s fazuľou, kyslou kapustou a hubami

Autor receptu: udy

Recept je kombináciou polievok čo som jedol na východe,keď som chodil s kamošmi na huby.

10
porcií

Postup

  1. Pripravíme si bujón v ktorom povaríme sójové granule.Predvaríme si kapustu, cviklu,zemiaky a fazuľu.Nakrájame koreňovú zeleninu,slaninu a cibuľu.Do sitka na čaj dáme koreniny. Kyslú smotanu zmiešame v miske s chrenom a s na jemno nasekaným kôprom.
  2. Cibuľu speníme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme slaninu a cesnak. Krátko restujeme a pridáme zeleninu. Opäť krátko restujeme a podlejeme vývarom s granulami, vložíme sitko s korením a necháme povariť. Osolíme podľa chuti. Keď zelenina zmäkne, pridáme zemiaky, porezanú kyslú kapustu,na menšie kúsky nakrájanú červenú repu, huby, predvarenú fazuľu a dolejeme vody podľa potreby. Necháme povariť asi 15 minút aby sa spojili chute.
  3. Boršč podávame v hlbokom tanieri s lyžicou ochutenej kyslej smotany.