Blesková čína

lucina2222 - fotkalucina2222, 10. februára 2013

Mala som strašnúúúú chuť na čínu... a ako zázrakom..potrebne suroviny boli doma.. :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks (väčší)
0,5 ks
2 ks (menšia)
1 ks (malý)
1 ks (sterilizovaná)
 (alebo iné sušené)
3 PL
2 ČL
3 ČL
1 ČL
1 ČL
2 ČL
1 dcl
kvapka




Postup

  1. 1

    Pórik nakrájame na kolieska a osmažíme na oleji. Pridáme huby, a ostatnú zeleninu pokrájame na rezančeky a dáme do hrnca.

  2. 2

    Zalejeme sójovou omáčkou, vodou, osolíme a necháme pomaly dusiť. Kuracie prsia pokrájame tiež na rezančeky a na panvici ich zmiešame s koreninami a smažíme. Po chvíľke pridáme cukor a kvapku citrónovej šťavy.

  3. 3

    Nakoniec, keď je už mäsko a zeleninka mäkká, všetko spolu zmiešame. Ja som si pochutnávala s ryžou.. :) Dobrú chuť..

Diskusia k receptu

lucina2222
@mirop samozrejme v rámci možností si človek môže uvariť niečo čo sa na to aspoň podobá :) nie každy je totiž z ,,veľkomesta´´ .....
lyduss
včera sme degustovali a môj priateľ si veľmi pochvaľoval :)) pridala by som aj fotku, ale neviem ako. každopádne som to nevarila posledný krát ;-)
lucina2222
@lyduss to som rada že chutilo.. :) aj ja si toto papaničko doprajem dosť často.. to ťa nikdy neomzrí...
slice
lucina2222, keď vynecháš to kari, nikto ti nebude môcť kafrať do toho, že to nie je čína.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia