Bezlepkový kváskový celozrnný chlieb bez rozkvasu videorecept
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 a ½ KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise spojíme bread mix white, bread mix dark, soľ, mletú rascu, ryžový kvások, ľanové semienka a teplú vodu. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka.
- 2
Cesto preložíme do vymastenej formy, potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 8-12 hodín kysnúť.
- 3
Pred pečením potrieme zmesou vody a oleja a posypeme semienkami. Pečieme 20 minút na 250 °C, následne teplotu znížime na 200 °C a pečieme ďalších 30 minút.
- 4
Horúci chlieb postriekame vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
Tiež bezlepkový chlieb:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu