Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 5. januára 2024. Komerčný recept.

Šťavnatý a voňavý po čučoriedkach - taký je bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

280 g
225 g
200 g
150 g
80 ml
60 ml
4 ks
20 g
Na vymazanie a vysypanie formy:




Postup

  1. 1

    Bielky a žĺtky oddelíme. Do misky so žĺtkami pridáme grécky jogurt, 100 g práškového cukru, Vanilínový cukor Liana, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a vyšľaháme. Neskôr pridáme olej. Z Cake mix Liana odoberieme 1 PL a zmiešame s čučoriedkami. Do žĺtkovej peny vmiešame Cake mix Liana.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme najprv samostatne do peny, potom pridáme 125 g práškového cukru a všetko spolu vyšľaháme ešte do tuha.

  3. 3

    Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame polovicu snehu, neskôr druhú polovicu spolu s čučoriedkami.

  4. 4

    Cesto rozotrieme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme vymazali maslom a vysypali kokosom.

  5. 5

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia