Hrnčekový čučoriedkový koláčik zo šľahačky fotorecept
Rýchly, zato skvelý čučoriedkový koláčik zo šľahačkovej smotany. Ako odmerka poslúži téglik zo smotany alebo 250 ml hrnček.
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 téglik (250 ml) |
|
4 ks |
|
1 téglik |
|
1 bal. |
|
2 tégliky |
|
1 bal. |
|
|
|
2 tégliky (lesné) |
|
Mrvenička: | |
1 PL |
|
1 bal. |
|
3 PL studené |
|
2 PL |
|
Vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne vmiešame smotanu na šľahanie, múku s práškom do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru.
-
2
Cesto vylejeme na plech. Na cesto rovnomerne rozsypeme čučoriedky.
-
3
Z masla, cukru a múky pripravíme pomocou vidličky mrveničku a posypeme ňou čučoriedky.
-
4
Koláčik upečieme (20 minút na 180 °C). Dobrú chuť.
❤️❤️😘