Hrnčekový čučoriedkový koláčik zo šľahačky fotorecept
Foto: katarinalucanova
Rýchly, zato skvelý čučoriedkový koláčik zo šľahačkovej smotany. Ako odmerka poslúži téglik zo smotany alebo 250 ml hrnček.
30
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 téglik (250 ml) |
|
4 ks |
|
1 téglik |
|
1 bal. |
|
2 tégliky |
|
1 bal. |
|
|
|
2 tégliky (lesné) |
|
Mrvenička: | |
1 PL |
|
1 bal. |
|
3 PL studené |
|
2 PL |
|
Vymastenie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne vmiešame smotanu na šľahanie, múku s práškom do pečiva a nastrúhanú citrónovú kôru.
-
2
Cesto vylejeme na plech. Na cesto rovnomerne rozsypeme čučoriedky.
-
3
Z masla, cukru a múky pripravíme pomocou vidličky mrveničku a posypeme ňou čučoriedky.
-
4
Koláčik upečieme (20 minút na 180 °C). Dobrú chuť.
❤️❤️😘