Kakaová roláda z bielkov fotorecept
Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
štipka |
|
120 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
Náplň: | |
350 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
1 hrsť (kúsky) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
-
2
Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme olej, nakoniec na nízkych otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
-
3
Cesto zľahka premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 12-15minút.
-
4
Upečený korpus zrolujeme za horúca spolu s papierom, necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
-
5
Smotanu na šľahanie, Smetafix, vanilínový cukor vyšľaháme do tuha, zašľaháme mascarpone a čokoládové kúsky.
-
6
Korpus opatrne rozvinieme, rozotrieme 2/3 plnky, pomocou papiera na pečenie zrolujeme a papier odstránime.
-
7
Konce rolády zrežeme, roládu preložíme na podnos alebo plech a necháme stuhnúť v chladničke.
-
8
Po stuhnutí vrch potrieme zvyšokom plnky, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť...
Jaj ďakujem krásne za príjemný komentár, ktorý potešil... Posielam pozdrav..
Ďakujem krásne za príjemný komentár som rada, že sa recept páči.