Kakaová roláda z bielkov fotorecept
Foto: olinecka
Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
štipka |
|
120 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
Náplň: | |
350 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
1 hrsť (kúsky) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny.
-
2
Po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme olej, nakoniec na nízkych otáčkach mixéra preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
-
3
Cesto zľahka premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a uhladíme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 12-15minút.
-
4
Upečený korpus zrolujeme za horúca spolu s papierom, necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
-
5
Smotanu na šľahanie, Smetafix, vanilínový cukor vyšľaháme do tuha, zašľaháme mascarpone a čokoládové kúsky.
-
6
Korpus opatrne rozvinieme, rozotrieme 2/3 plnky, pomocou papiera na pečenie zrolujeme a papier odstránime.
-
7
Konce rolády zrežeme, roládu preložíme na podnos alebo plech a necháme stuhnúť v chladničke.
-
8
Po stuhnutí vrch potrieme zvyšokom plnky, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť...
Diskusia k receptu