Čučoriedkový koláč
Bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Šťavnatý a voňavý po čučoriedkach - taký je bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček.
15 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky a žĺtky oddelíme. Do misky so žĺtkami pridáme grécky jogurt, 100 g práškového cukru, Vanilínový cukor Liana, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a vyšľaháme. Neskôr pridáme olej. Z Cake mix Liana odoberieme 1 PL a zmiešame s čučoriedkami. Do žĺtkovej peny vmiešame Cake mix Liana.
- Bielky vyšľaháme najprv samostatne do peny, potom pridáme 125 g práškového cukru a všetko spolu vyšľaháme ešte do tuha.
- Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame polovicu snehu, neskôr druhú polovicu spolu s čučoriedkami.
- Cesto rozotrieme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme vymazali maslom a vysypali kokosom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.