Čučoriedkový koláč

Bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Šťavnatý a voňavý po čučoriedkach - taký je bezlepkový čučoriedkový koláč pečený vo forme na biskupský chlebíček.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Do misky so žĺtkami pridáme grécky jogurt, 100 g práškového cukru, Vanilínový cukor Liana, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna a vyšľaháme. Neskôr pridáme olej. Z Cake mix Liana odoberieme 1 PL a zmiešame s čučoriedkami. Do žĺtkovej peny vmiešame Cake mix Liana.
  2. Bielky vyšľaháme najprv samostatne do peny, potom pridáme 125 g práškového cukru a všetko spolu vyšľaháme ešte do tuha.
  3. Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame polovicu snehu, neskôr druhú polovicu spolu s čučoriedkami.
  4. Cesto rozotrieme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme vymazali maslom a vysypali kokosom.
  5. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.