Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou

novalim - fotkanovalim, 10. októbra 2018
Bezlepkový chlieb s chrumkavou kôrkou
Foto: novalim

S troškou trpezlivosti si môžete aj vy upiecť domáci chlieb bez lepku. Žiadna ťažká práca, stačí len zamiešať a nechať cesto pracovať a zrieť. A na konci vás čaká voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou.

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 230 °C

Suroviny

500 g
2 ČL
2 ČL
1 bal.
500-600 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odložíme si bokom dve PL zmesi Beta a potom premiešame suché prísady. Postupne prilievame vodu tak, aby sme dostali lepkavú, mäkkšiu ale nie tekutú konzistenciu. Ak treba, pridáme ešte vodu. Premiešame varechou a prikryté necháme kysnúť cez noc, resp. 8-12 hodín.

  2. 2

    Vykysnutú zmes dáme na pracovnú dosku posypanú 2 PL Beta zmesi, trochu ručne premiesime.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 230 °C a v nej rozohrievame aj ohňovzdornú nádobu s vekom (napr. misu z jenského skla).

  4. 4

    Do rozohriatej misy prenesieme nakysnuté cesto (bude neforemné, ale to je v poriadku), zavrieme vekom a pečieme asi 35 minút. Potom veko odokryjeme a pokračujeme v pečení ďalších 15-20 minút. A výsledok? Presvedčte sa sami. Privstaňte si ráno a upečte si čerstvé raňajky.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: