Foto: Shutterstock
1. Vaľkanie cesta
Pomáhate si pri tvarovaní cesta na pizzu valčekom? Chyba, jednou zo základných zručností talianskych pizza majstrov je tvarovanie pizze rukami. Hlavným dôvodom je, že valčekom sa vytlačí z cesta vzduch a pizza bude tuhá. A to je v Taliansku neprípustné.2. Pizza na studený plech
Kým nás najviac trápi, že doma nemáme pec na pizzu, v ktorej sa dá dosiahnuť teplota aj viac ako 300 °C, ideálna pre pizzu, pri pečení v klasickej rúre robíme oveľa vážnejšiu chybu.Teplota 250 °C, na ktorú dokážeme rozohriať kuchynskú rúru na upečenie pizze postačí, čo jej však neprosieva je, keď ju dáte na studený plech (alebo pizza kameň) a až potom do rúry. Vždy pred presunutím pizze na plech nechajte plech najprv poriadne rozpáliť vo vyhriatej rúre a až potom naň opatrne nachystanú pizzu preneste a upečte.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku