Šošovicové fašírky

Bezlepkové šošovicové fašírky

Autor receptu: novalim

Ak na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, čo vás po zime nakopne a dodá vám potrebnú energiu. Skúste sa inšpirovať našim jarným menu – fašírky z červenej šošovice a osviežujúci šalát z bielej reďkovky, jabĺk a ľadového šalátu. Rýchlo hotové a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na fašírky si najprv v slanej vode uvaríme napučanú šošovicu. Zlejeme ju a pridáme soľ, korenie, vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu a medvení cesnak a napokon prisypeme strúhanku (asi 5 PL). Všetko spolu dobre rozmiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré opekáme z oboch strán na olivovom oleji do zlatista.
  2. Na šalát si všetky druhy zeleniny nakrájame na drobno (napríklad na tenké pásiky, alebo malé kúsky), premiešame, zalejeme zálievkou a podávame k fašírkam.