Bezlepkové fliačky s omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu videorecept
Rýchly a zdravý recept plný chuti, ideálny pre celiatikov a bezlepkovú diétu. Bezlepkové fliačky s krémovou omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu. Zobraziť celý popisRýchly a zdravý recept plný chuti, ideálny pre celiatikov a bezlepkovú diétu. Bezlepkové fliačky s krémovou omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 125 g (1 balenie) |
|
| 1-2 strúčiky |
|
| 5-6 strúčikov |
|
| 50 g |
|
| 2 lístky |
|
| 20 g |
|
| 100-120 ml |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Posyp: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv upečieme cesnak. Z celej hlavičky odkrojíme vrch, zabalíme ju do alobalu, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňov 30 minút. Niektorý cesnak potrebuje viac času, občas ho pečiem až 50 minút.
- 2
Medzitým rozmixujeme umytý a osušený baby špenát s olivovým olejom a postupne pridávame všetky ingrediencie, nakoniec pár strúčikov pečeného cesnaku (zvyšné strúčiky si nechávam na nátierku).
- 3
Uvaríme si fliačky podľa návodu. Ešte teplé ich zmiešame so zelenou omáčkou, posypeme parmezánom, nasekanými kešu orieškami a sušeným čili.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu