Cesnakové pečivo
Bezlepkové cesnakové trojhranky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Kvások pripravíme z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť na teplom mieste cca 10 minút.
- Vzídený kvások vylejeme do Bakery mix, soli a oleja. Ručne alebo elektrickým hnetačom vypracujeme cesto a necháme ho 20 minút prikryté nakysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú časť vyvaľkáme. Natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín a zrolujeme. Nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na papier na pečenie, potrieme vajcom a posypeme podľa chuti sezamom alebo rascou.
- Pečieme 20 - 25 minút pri 180 - 200 °C pokiaľ trojhranky nechytia zlatú farbu.
- Časť upečených trojhrankov môžeme po vychladnutí zamraziť a vybrať krátko pred podávaním. Chutia ako čerstvé :-)