Bažantie prsičká s mrkvovými cannellonami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bažantie prsia očistíme, rozdelíme na štyri časti, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a potrieme olivovým olejom. Pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do roliek, ktoré dáme na 10 minút napariť pri 55 °C. Necháme vychladiť, vyberieme z fólie a grilujeme na oleji dozlata.
  2. Canelloni: Z uvedených surovín pripravíme cesto, z ktorého vyvaľkáme pláty s hrúbkou 2 mm. Uvaríme ich v osolenej vode a ukladáme medzi papier na pečenie, aby sa cestá nezlepili.
  3. lnka: mrkvu očistíme, nakrájame a dáme piecť s olivovým olejom, cesnakom, tymianom, soľou a korením pod alobalom asi na 25 minút pri teplote 180 °C. Potom rozmixujeme, pridáme ricottu, parmezán a pražené píniové oriešky. Dochutíme soľou, korením a plníme do uvareného cesta v tvare rúrky. Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel, natrieme cestovinové rúrky, posypeme píniovými orieškami a pečieme dozlata na 180 °C. Na omáčku potrebujeme 400 ml pomarančového džúsu, ktorý zvaríme na polovicu a pomaly vmiešavame 100 g masla. Podľa chuti môžeme osoliť a okoreniť.