Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g
60 g
60 g
120 g
200 ml
20 ml
5 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  2. 2

    2. Potom môžeme začať s grilovaním. Postupne ugrilujeme všetku cuketu a baklažán a odkladáme na veľký pekáč alebo veľkú misu. Ešte teplé pokvapkáme balzamikom a okoreníme čerstvo namletým korením.

  3. 3

    3. Nasekáme kôpor a pridáme k zelenine. Zľahka premiešame a môžeme podávať. Prekladáme plátkami paradajok a kaparami. Navrch pridáme rukolu a hoblinky syra pecorino.

Diskusia k receptu


Jeden komentár