Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

Ľubomír Lovecký
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 5. júla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cuketyFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
2
porcie
40 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.

  2. 2

    2. Potom môžeme začať s grilovaním. Postupne ugrilujeme všetku cuketu a baklažán a odkladáme na veľký pekáč alebo veľkú misu. Ešte teplé pokvapkáme balzamikom a okoreníme čerstvo namletým korením.

  3. 3

    3. Nasekáme kôpor a pridáme k zelenine. Zľahka premiešame a môžeme podávať. Prekladáme plátkami paradajok a kaparami. Navrch pridáme rukolu a hoblinky syra pecorino.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist