Zeleninové karí

Baklažánové karí

Autor receptu: kucharka

Dobrota nad dobroty. Vôňa počas varenia vás zavedie do Indie :-))

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, potom na plátky a postupne opekáme na slnečnicovom oleji do zlatova/do hneda. Dáme bokom, posolíme a pokoreníme.
  2. Na troche oleja opražíme feniklové a černuškové semienka, mletý koriander, kurkumu, čili, očistený a rozpučený zázvor a cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme asi tak 1-2 minúty.
  3. Pridáme nakrájane cherry paradajky, posolíme a varíme 5-10 minút.
  4. Nakoniec vmiešame baklažán.
  5. Podávame s ryžou, najlepšie s jazmínovou. Dobrú chuť a príjemnú cestu do Indie :-))