Zeleninové karí
Baklažánové karí
Autor receptu: kucharka
Dobrota nad dobroty. Vôňa počas varenia vás zavedie do Indie :-))
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, potom na plátky a postupne opekáme na slnečnicovom oleji do zlatova/do hneda. Dáme bokom, posolíme a pokoreníme.
- Na troche oleja opražíme feniklové a černuškové semienka, mletý koriander, kurkumu, čili, očistený a rozpučený zázvor a cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme asi tak 1-2 minúty.
- Pridáme nakrájane cherry paradajky, posolíme a varíme 5-10 minút.
- Nakoniec vmiešame baklažán.
- Podávame s ryžou, najlepšie s jazmínovou.
Dobrú chuť a príjemnú cestu do Indie :-))