Čokoláda s vôňou pomarančov
Všetky suroviny okrem kokosu dáme do hrnca alebo misy z jenského skla. Nad parou za občasného...
Trikolóra víťaza
Jahody a cukor rozmixujeme a pridáme 3 plátky napučanej želatíny. Dáme do pohára a necháme stuhnúť....
Sladké valentínske pokušenie
Tento miešaný nápoj, vraj "elixír lásky", pre vás vytvorili šikovné dievčatá zo Slovakfolklore. Pri...
Nátierka s tofu
Tofu rozmixovat s hořčicí, sůl a pepř, lahůdkové droždí a přidat nakrájené okurky, cibuli,...
Úprava šalátu a la rybka
ani tento recept nie je z mojej hlavy, ale krásne ozdobil náš vianočný stôl a mojej...
Nepečený smotanový mňam koláčik
Na jemno pomelieme čokoládové sušienky, pridáme zmäknuté maslo a spolu všetko dôkladne spracujeme. Cesto popritláčame...
Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
Domáce bylinkové maslo
Lahodné domáce bylinkové maslo sa fantasticky hodí na hrianku, pečivo, grilované mäsko, zeleninu aj na pečené či varené zemiaky....
Mango smoothie
Banán a mango ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pár kúskov manga odložíme bokom na dekoráciu, ...
Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.
Tzatziky z českých a slovenských jogurtov
Jogurt vložíme do cedníku vyloženého filtrovacím papírem, necháme přes noc vykapat od syrovátky. Okurku oloupeme...
Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...
Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou
Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby,...
Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...
Šalát halali
Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Jablko, uhorky a mrkvu nakrájame na drobné kocky...
Kokosové guľky
Taka rýchlovka ... nechcelo sa mi už dnes po navrate domov nič kuchtiť tak len tak narýchlo...
Letný šalát
Keďže už máme tie topinambury v záhrade a je ich ako maku, treba ich čo najlepšie...
Nátierka tonno e pomodoro
umyjeme a pokrájame cibulku . otvoríme konzervu s tuniakom a vylejeme z nej šťavu
Plnené artičoky
Toto predjedlo som si vymyslela sama na jednu oslavu. Oslávencovi chutilo, ponúkam na vyskúšanie.
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Jarný variant fazuľového šalátu na studeno
Kto rýchlo dáva, dva razy dáva a naviac sľuby sa majú plniť! Fazuľový šalát na studeno...
Paté z jabĺk a teľacej pečene
Teľaciu pečeň očistíme od žiliek a blán a nakrájame ju na pásiky. Na oleji speníme polovicu...
Paradajkovo-avokádový ,,tatarák,,
Zavoniate dobrú paradajku a hneď sa mysľou vrátite k starkej na dvor. Do čias, keď...