Smotanová torta- opäť

akino - bez fotkyakino, 21. novembra 2011
Smotanová torta- opäť
Foto: akino

tento recept je u nás veľmi obľúbený pre jednoduchú prípravu a sviežu chuť. Robím ho veľmi často - v lete z čerstvého a v zime z mrazeného ovocia. Moji traja chlapi ho jedia každý týždeň, lebo jeho chuť je vždy iná a nedá sa prejesť.

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    piškóty nasypeme do vhodného pohára, zalejeme fidkom /najradšej máme vanilkové /, dáme vrstvu ovocia.

  2. 2

    Vo väčšej nádobe si rozmiešame kyslú smotanu s bielym jogurtom, pridáme práškový cukor, kakao. Nalejeme na ovocie.

  3. 3

    Vrstvy môžeme opakovať. vrch posypeme grankom. Ako obmenu robíme s tvarohom, alebo pridáme ku smotane aj džem.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Žeby, niečo, ako acidko?...je to super-robievam, no namiesto jogurtu dávam len poch.smotanu a na jednu smotanu dávam len jeden vanil.cukor...s práškovým sa nám to zdá také moc "rozmočené"(neviem to k inému prirovnať)...a najradšej dávam lesné ovocie-respektíve také kyslejšie-mňááám! Takúto tortu je možné robiť na milión spôsobov-či už s poch.smotanou, alebo jogurtom, tvarohom, gervais syrom(neochuteným), cottage syrom(neochuteným), atd, atd!...inak, vyzerá super-až mám slinky na jazyku!