
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

Kokosovo-tvarohové placky
Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Postupne počas šľahania pridávame práškový a vanilínový cukor...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Cheesecake bez lepku s mandarínkovou polevou
Cheesecake bez lepku sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. My sme si povedali – je jeseň, poďme teda nakombinovať obľúbené jesenné chute....

Jahňacie stehno v lístkovom batôžku s hráškovým pyré
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, vložíme maslo, tymian a zavákuujeme. Dáme...

Parmezánové stromčeky bez lepku
Na vianočný stôl, na silvestrovskú hostinu alebo len tak pri posedení s priateľmi nesmie chýbať niečo slané....

Mrkvová torta
Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu,...

Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...

Bezlepkové vanilkové rožky
Bezlepkovú múku, cukor, tuk nakrájaný na kocky, žĺtky, vanilkový cukor, soľ spolu...

Sladké tvarohové buchtičky s čokoládou
Cokoladove ciapocky sa daju nahradit aj hrozienkami. Buchticky su velmi chutne a maju malo kalorii v...

Pečený romain šalát s lososom a krevetami
… tak a pokračujeme, odvážne a „friško“ v dôkladnej príprave tela pre menšie číslo šiat! Mne...

Medovníčky
Tento recept som uz davno vycitala v jednom casopise, vyskusala som ho a stal sa mojim...

Orieškové hrudky
Tento recept som našla pred pár rokmi v jednom českom časopise a keďže bolo pred Vianocami, ...

Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...

Naša bábovka
Maslo izbovej teploty vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame žĺtky po jednom a zakaždým dobre...

Rebarborové tiramisu
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky....

Jemná piškótová roláda
Ak ste fanúšikmi nedeľných koláčikov, ale po Vianociach túžite po niečom naozaj jednoduchom a ľahkom, ...

Sušienky z rohlíkov
Rohlíky nakrájame na malé kocky, pridáme úplne rozpustené maslo, žĺtky a ostatné ingrediencie. Premiešame....

Veľkonočné medovníčkové vajíčka
Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.