Arašidovo-karamelové rezy
z hotela Color*** v Bratislave, 19. novembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
|
|
Plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
500 g nasekané |
|
200 ml |
|
Poleva: | |
400 g |
|
4 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Zmiešame múku, cukor, kokosový tuk s vajíčkami a so štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vložíme ho do vymastenej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý dáme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút.
- 2
Medzitým začneme pripravovať plnku. Skaramelizujeme cukor s polovicou rastlinného tuku, druhú polovicu tuku primiešame ku karamelu a hmotu miešame ešte 8–10 minút, aby zhustla, pričom plameň stiahneme na nižší stupeň. Do uvarenej hmoty pridáme nesolené arašidy a sladené kondenzované mlieko a všetko dôkladne premiešame. Zmes rovnomerne natrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
- 3
Po stuhnutí zákusok pokrájame a jednotlivé kúsky polejeme polevou, ktorú sme pripravili z rozpustenej čokolády a kokosového oleja.
Tiež zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu