Jablkové smažienky
Tieto vyprážané chrumkavé kôpky sú plné kúskov jabĺčok a obalené vo voňavej zmesi s vanilkovým a škoricovým...

Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...

Bôčik zapečený s cestovinou
Bôčik pomelieme, dáme na spenenú cibuľu, pridáme cesnak, soľ, vodu a dusíme, ...

Zemiakové dolky s lekvárom
Z droždia, trochy mlieka a časti múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Nastrúhané zemiaky...

Fašiangový punč
Uvaríme čaj, pridáme doň kockový cukor, postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru.

Koláč s makom a posýpkou
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s...

Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...
Úžasné fánky zo špaldovej múky
Mäkučké a ľahké ako pierko. Takéto úžasné fánky sa dajú pripraviť aj zo špaldovej múky!

Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

Grilovaný rezeň s chrenom
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa
Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....

Švédske semle
Táto švédska pochúťka sa konzumuje iba raz za rok a to na "Semla dagen" - švédsky názov pre Fettisdagen (Tučný utorok)...

Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...