
Zemiakové dolky s lekvárom
Z droždia, trochy mlieka a časti múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Nastrúhané zemiaky...

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....
Bezlepkové slané oblátky so syrom a rascou
Pripravte si chrumkavé syrové oblátky s rascou, ktoré sú ideálne na každú oslavu či rodinné posedenie....

Fašiangový punč
Uvaríme čaj, pridáme doň kockový cukor, postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru.

Koláč s makom a posýpkou
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s...

Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...
Úžasné fánky zo špaldovej múky
Mäkučké a ľahké ako pierko. Takéto úžasné fánky sa dajú pripraviť aj zo špaldovej múky!

Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...
Slané šišky z odpaľovaného cesta
Ak obľubujete vyprážané fašiangové šišky, vyskúšajte aj túto slanú variáciu z odpaľovaného cesta so syrom a šunkou....

Grilovaný rezeň s chrenom
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa
Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

„Tuhé" mäsité gule
Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

Ostré ražniči s ovocím
Mäso pokrájame na väčšie kocky, pokvapkáme olejom a necháme odstáť. Slivky obalíme do plátku slaniny,...

Sadovnícka pečienka
Mäso posolíme, posypeme rascou, pridáme polovicu oleja a upečieme domäkka. Podľa potreby počas pečenia podlievame....

Švédske semle
Táto švédska pochúťka sa konzumuje iba raz za rok a to na "Semla dagen" - švédsky názov pre Fettisdagen (Tučný utorok)...

Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...