
Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Marhuľový džem s barackovicou
Minulý rok som nerobila tento fantastický džem, ale tento rok som si urobila parádnu zásobu a...

Bezlepkový kinder mliečny rez
Tento recept som si upravila z receptov na mliečny rez z normálnej múky, nakoľko mala moja...

Morčacie balíčky s mrkvou, pórkom a zelerom
Můj experiment:-)) Ikdyž to nějak nepomáhá, pořád se snažím vařit něco, co obsahuje málo tuků...

Kapor na zeleninovom ragú
Očistené plátky z kapra opláchneme, osušíme a hmatom skontrolujeme, či neobsahujú zabudnuté kosti. V...

Fazuľová polievka s klobáskou a kôprom
Velmi chutné jedlo, ktoré veru máme radi. Varíme ju často ako v lete tak aj cez...

Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)

Cestoviny s cuketovou omáčkou
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na plátky pokrájanú cuketu a šampiňóny. Necháme ich chvíľu...

Rýchla cuketka k čomukoľvek
Jednoduchý recept ktorý môže slúžiť ako príloha k mäsku, rybke alebo dokonca k iným...

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

Doboška kávová
Kolač pre švagrina na oslavu 50-tky... trocha zmeny

Špenátová rýže (brokolicová nebo karfiolová)
Ke kuřecímu i jinému masu, samotná také chutná .

Zemiakový šalát vegan
Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)

Knedlíky s vejci
Tak moji milí opět nepřicházím s žádnou gastronomickou bombou, ale vrátím se o několik desetiletí zpět,...

Takmer cheesecake - jahodový
S mamou sme mali chuť na nejaký ľahší dezert ku káve a povedali sme si, že...

Bryndzový trokšiar tmavý
... tmavý preto, lebo som použila chlebovú múku tmavú a múku grahamovú, po...

Bezlepková jablková štrúdľa
Všetky suroviny Heru, múku, celé vajce, olej, ocot dáme do misky a ručne...

Koláč Lenivá žena
Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme, postupne pridáme olej, mlieko, mak múku a prášok do pečiva.

Nepečená piškótovo–kokosová roláda
Piškóty zomelieme a vymiešame s cukrom, kakaom, rumom a mliekom na cesto. Keď je...

Smotanové nátierkové maslo s čerstvou vňaťou, pažítkou, bylinkami alebo cesnakom
Pomazánka, ktorá vyniká svojou smotanovou chuťou. Ľahko sa rozotiera a najčastejšie sa používa na pečivo,...

Predčasný Valentín a kuracia nátierka
Kuracia nátierka sa dá pripraviť aj takto. A akákoľvek nátierka sa dá servírovať aj takto (s...

Kuracie na ihle s hermelínom a reďkovkami
Jeden z mých experimentů, když už fakt nevím, co bych vařila a když potřebuji spotřebovat...

Domáce zemiakové hranolčeky
Hranolčeky pozná každý, ale ruku na srdce, pripravovali ste si ich už niekedy takto?

Lasagne
Cibulu nadrobno nakrájame, podusíme na oleji. Poprazíme masko, ochutíme rascou, c. korením, ...

Zapekaný plnený baklažán s pečenými zemiakmi
S priateľkou sme si spravili baklažán na vlastný spôsob, bez pozretia nejakého receptu. Takže sme...