Foto: katusqa
Tento recept mám od mojej babky. Po dosť dlhej dobe som sa rozhodla tieto rezy aj sama urobiť a myslím, že sa mi aj Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej babky. Po dosť dlhej dobe som sa rozhodla tieto rezy aj sama urobiť a myslím, že sa mi aj vydarili. Najviac na týchto rezoch zbožňujem ako rozvoňajú celý dom keď sa pečú a nakoniec aj chuť ktorá je veľmi skvelá (ako každého zákuska) :- ) Ja som tieto rezy urobila z dvojnásobku surovín pretože som ho robila na veľký plech (43x33cm). Ak ich chcete na menší plech tak použite množstvo surovín ktoré je dané v surovinách.
porcií
príprava
na 125 °C
Suroviny
370 g |
|
370 g |
|
7 ks |
|
50 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
z 1/2 ks citróna |
|
z 1/2 ks citróna |
|
2 cl |
|
6 PL |
|
7 ks (sneh) |
|
125 g na polevu |
|
70 g CERA |
|
Postup
-
1
Prípravíme si všetky suroviny, Hera/Palmarín by mala byť mäkká aby sa lepšie vymiešala s ostatnými surovinami.
-
2
Do misy dáme Heru, žĺtka, práškový cukor, vanilínový cukor a miešame aspoň 10 minút.
-
3
Po dôkladnom vymiešaní pridáme múku, kakao a orechy(nasekané nie na veľmi malé časti Vznikne nám tuhá masa.
-
4
Vymiešame a pridáme citrónovú kôru, štavu z citróna a rum.
-
5
V druhej mise si vyšľaháme bielka a potom ich postupne pridávame do masy. Miešame zľahka a dôkladne aby sa bielka spojili s masou.
-
6
Na vymastený a múkou vysypaný plech rovnomerne rozotrieme masu a dáme do vytriatej rúry (teplovzdušnej) piecť na 125 °C cca na 25 minút.
-
7
Po vychladnutí rezy natrieme marhuľovým džemom.
-
8
Nakoniec rezy polejeme čokoládou a uložíme do chladu.
Áno len 6 lyžíc ale kopcovitých múky