Foto: monda
Smotanovo čokoládové rezy sú u nás vítané. Veľmi ich máme radi dosť často ich pečiem.
na 180 °C
Postup
-
1
Tak ako prvé si vyšľaháme žltky s cukrom, a postupne pridávame vlažnú vodu.Potom ked už to máme vyšľahané do peny , pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielok zľahka zamiešame. Formu o priemere 22 cm si vymastíme tukom a posypeme múkou a dáme do nej cesto. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch.
- 2
Upečený korpus necháme vychádnuť a potom si ho prekrojíme 2 polovice. Pripravíme si plnku č.1 - čokoládová kupovaná Dr.Oetker- pripravíme si ju podľa návodu na obale.
- 3
Plnka č.2 - smotanová --Zo smotany na šľahanie a vanilkového cukru si pripravíme tuhú šľahačku.Vmiešame do nej kyslú smotanu osladenú práškovým cukrom a nakoniec do smotanovej hmoty zašľaháme stužovač.
- 4
A teraz si môžeme naplniť korpus.Na plát si nanesieme najskôr čokoládovú plnku a na ňu si dáme smotanovú plnku.Druhým plátom zakryjeme a stlačíme. Povrch korpusu si polejeme jednu polovicu čokoládovou polevou a druhú polovicu korpusu citronovou polevou. Vrch posypeme striebornými guličkami.Dáme stuhnúť do chladničky.
- 5
Po stuhnutí si pokrájame na rezy. Chutia naozaj lahodne - mňam.
- 6
V reze s citronovou polevou.
- 7
A tento je v reze s čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu