OREO cupcakes

tutinka - bez fotkytutinka, 22. marca 2015
OREO cupcakes
Foto: tutinka

Tento recept som hľadala neuveriteľne dlho, až som ho našla na jednej americkej cukrárskej stránke :). Dúfam, že si pochutnáte tak, ako my doma Zobraziť celý popisTento recept som hľadala neuveriteľne dlho, až som ho našla na jednej americkej cukrárskej stránke :). Dúfam, že si pochutnáte tak, ako my doma :).

15
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
180 g
2 ks
120 ml
1/2 čl
štipka
 podľa potreby
1 pohár
6 ks
Krém:
120 g
2 šálky
1 čl
1/2
6 ks
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej a všetky sypké ingrediencie, ktoré zapracujeme už ručne.

  2. 2

    Vznikne nám hustejšie cesto, do ktorého pridáme čokoládu a oreo, nalejeme ho do košíčkov (tak do 3/4) a dáme piecť na cca 20 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. (je lepšie to priebežne kontrolovať záleží od rúry a veľkosti košíkov)

  3. 3

    Vymiešame šľahačku holé. Potom v druhej miske vymiešame cream cheese spolu s vanilkovým a práškovým cukor. (Ja som dala len pol cream cheese, cca 120 g - niekedy dávam namiesto cream chceese neochutenú clever nátierku - keď sa zmieša s cukrom, nie je cítiť rozdiel:) ) Cukor pridávame podľa chuti. Nakoniec k tejto zmesi pridáme vymiešanú šľahačku holé. Nakoniec pridám veľmi dobre nasekané oreo.

Diskusia k receptu

tibora
prosim vas ten cream cheese to je co? a ta slahacka to je litrova?
tutinka
Šľahačka je 500 ml, ale ja dávam do krému polovicu, niekedy menej. Cream cheese môžete použiť mascarpone, ale lacnejšou verziou je clever neochutená nátierka, keď ju zmiešate s cukrom, je to takmer to isté :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia