
Ríbezľové smoothie
Ríbezle spolu s banánmi a ovseným mliekom zmixujeme do hladka kým nezískame smoothie konzistenciu.

Cviklový šalát Anadyr s pečeným lososom
Šalát má vraj svoj prapôvod v Anadyre na Čukotke, tvrdil mi môj sused a priateľ Alex...

Toskánsky kel v marináde
Konečne som dostala semienka toskánskeho kelu, výborne sa mu tu darí, a na nete som...

Vitamínová bomba
Neviem či je to dobrý názov, ale ja to robím teraz častejšie v tomto období, ked sú...

Fazuľový šalátik
Kúpila som konzervu červenej fazuľky tak som niečo namiešala dúfam, že aj vám bude chutiť ako...

Marhuľky na piškóte
Toto je receptík od mojej zlatej maminy, veľmi jednoduchý, šťavnatý a efektný

Hubová nátierka s bryndzou a tvarohom
Tvaroh rozotrieme s maslom. Pridáme trošku pálivej papriky, na drobno pokrájanú cibulu, rascu, sol a premiešame....

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Avokádovo-lososové kvietky
Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s...

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Rýchly tuniakový šalát
Výborný šalát, suroviny sa len zmiešajú a dochutia, môžeme kombinovať fazuľu farebnú, alebo bielu,...

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Pre deťúrence, aj pre tých, čo veľa pamätajú
Tento recept s radosťou venujem priateľke @babidke, ktorá cez prázdniny bude mať doma vnúčatká, tak nech varí...

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....

Vrecká z hovädziny a syra
Bresaolu nakrájame na tenké plátky. Rozotrieme syr gorgonzola dolce a nabok poukladáme zelené fazuľky. Stiahneme...

Labneh - jogurtová nátierka
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na...

Fast food po mojom alebo bageta trochu inak
často dostávam na starosti moju malú sesterničku a bratranca, sú to krásne deti, plné energie...

Avokádová nátierka
Ani si nepamätám kedy som prvýkrát jedla avokádo. Ale pamätám si, že sme si ho...

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...

Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to...

Banánovo-orechové oválky v čokoláde
Nie vždy mám doma sladkosti a dnes som mala na ne veľkú chuť. Urobila som si...

Slnečnicové tyčinky
Keďže je vonku krásne slnečno tak sa moje dnešné recepty vyznačujú rýchlou prípravou, aby sa dalo...