
Nadýchané syrové bochníčky
Vynikajúci recept. Alternatíva k vyprážanému syru. Nerozteká sa, aj keď postojí dá sa jednoducho...

Kokosové laskónky skúšobné
Takže konečne som zohnala formu na laskónky a dnes poobede som sa pustila do pečenia. Veď...

Na slano zapečené palacinky
Včera som kúpila tvaroh na palacinky, ale dnes ma prešla chuť na sladký obed, tak...

Pulpeciki
Tento úžasne chutný a jednoduchý receptík pôvodne pochádza z poľskej kuchyne [preto ten názov "Pulpeciki"] :)) ...

Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami
Velmi jednoduche, rychle a pritom vyborne jedlo ;-)

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...

Orechovo-čokoládové osie hniezda
Kuchársku knihu o pečení od Eleny Peniaštekovej-Múčniky mám veľmi rada. Učila som sa z nej piecť. Skvelé...

Cviklovo-kapustová polievka
Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme posekanú kyslú kapustu, ...

Teplý cestovinový šalát s mrkvou, cesnakom a klíčkami fazule Mungo
Ako som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované...

Domáca klobása bez papriky
Zdravím všetkých fanúšikov údenín. Nikde na webe som nenašiel recept na domácu klobásu, do ktorej...

Syrové špízy v pivovom cestíčku
Tento receptík som objavila v jednom časopise, veľmi ma zaujal a tak som ho vyskúšala a celá...

Vianočná štóla
zdroje Tiginko, web, gusto

Citrónový koláč tisíc lístkov
Millefoglie / Mille-feuille / Napoleon / Koláč tisíc lístkov... koľko názvov, toľko chutí. Známy...

Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa...

Špaldový mrežovník s jablkovým pyré
Dnes som si vymyslela takýto dezert, mrežovníky sú u nás v obľube a špaldová múka v...

Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...

Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

Kečupové rezne
môžu byt v chladničke aj 6 dní, a tak žiadna navšteva neprekvapí. pohostenie je za chvilu hotové

Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...

Šalát s ryžovými rezancami v sviežom náleve
V podstate Bún Bò Nam Bộ, ale nenašla som koriander ani čerstvé klíčky mungo, tak...

Martinské rezy
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a...

Rolovaná piškótová torta s mascarpone a ovocím
Keď túto tortu nakrájate a budete podávať hosťom, určite budú prekvapení, ako vyzerá v reze....

Raz-dva hotový zákusok
Momentálne mám kuchyňu plnú rôznych ciest na vianočné drobné pečivo... ale pod vplyvom všetkých tých vôní...