Torta na rodinnú oslavu fotorecept
Foto: luwinka
Torta veľmi chutila oslávencovi aj pozvaným hosťom.
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
180 g |
|
1 bal |
|
5 PL |
|
1/2 dcl vlažná |
|
Parížsky krém: | |
200 g |
|
500 ml |
|
150 g |
|
Ozdoba: | |
2 bal |
|
300 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame.
-
2
Teraz si formu vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Upečieme na 180 stupňov 35 minút.
- 3
Upečený korpus necháme chvíľu vychladnúť.
- 4
Potom ho vyklopíme z formy.
- 5
Keď je úplne vychladnutý, tak ho prekrojíme na 2 diely.
- 6
Parížsky krém: Najlepšie ešte deň pred plnením torty večer si dáme do hrnca smotanu a na kúsky polámanú čokoládu.
- 7
Necháme ju roztopiť a len chvíľu ju povaríme, len čo prejde varom. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
- 8
Na noc ju dáme do chladničky.
- 9
Na druhý deň prešľaháme elektrickým šľahačom, pridáme roztopené maslo a zašľaháme, aby nám vznikol parížsky krém.
- 10
Teraz spodný diel korpusu natrieme krémom.
- 11
Prikryjeme druhým dielom a mierne zatlačíme.
- 12
Teraz si urobíme šľahačku podľa návodu na obale.
- 13
Povrch torty som ozdobila tak, ako je na obrázku. Srdiečko som vystrihla z papiera, položila na vrch korpusu. Kolom dokola som ozdobila celú tortu šľahačkou a ozdobnými cukríkmi a čokoládovými kúskami. Potom som zodvihla papier a vzniklo mi srdiečko, do ktorého som naliala citrónovú polevu. Okolo srdiečka som ešte ozdobnou rúrkou spravila dokola zo šľahačky ozdobu a do vnútra srdiečka som dala ešte ozdobné cukríky. Nechala som zaschnúť. Dala som tortu na pár hodín do chladničky stuhnúť.
- 14
Torta v reze.
- 15
Chutila všetkým :-)
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu