Miláčik

vio - fotkavio, 24. januára 2015
Miláčik
Foto: vio

Najjednoduchší a najrýchlejší dezert :)

4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 dl
1-2 PL
1 bal.
80 g
  na roztopenie čokolády




Postup

  1. 1

    Tvaroch, mlieko a cukor zmiešame, použijeme ponorný mixér podľa toho, či máte radi skôr hrudkovitejší alebo hladký tvaroch. Nalejeme do pohárikov a na vrch vylejeme rozpustenú horkú čokoládu. Ja som použila 1,5 dcl poháriky. Tento dezert je výborný pretože je rýchli a jednoduchý. Tvaroh môžeme rozmixovať spolu so škoricou alebo rôznym ovocím, na ktoré máte práve chuť ;) Dobrú chuť

    Miláčik - obrázok 1

Diskusia k receptu

katka78
Aj mne sa páči. Vidím, že slovo tvaroh píšeš podľa Antona Bernoláka, aj naša profesorka slovenčiny (trnafčanka) nám zvykla hovoriť "píš jak čuješ" :-)
evanaaa
Píšeš, že lepší je hrudkový, no neviem, ten jemnejší sa pekne dohladka vymixuje, podobne som robila ale miesto mlieka som dala 12%-nú smotanu, bol lahodnejší, skús. A tá čokoláda navrch, pekný záver a chutný :)
zifi
skuste aj kyslu smotanu s vanilkovym cukrom... mnam! :-)
morenajea
odskúšané: kyslastý jemne osladený tvaroh s horkou čokoládou - výborná kombinácia. na čokoládu som dala na ozdobu pár čučoriedok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia