Zdravé trojhranky fotorecept

rebeka14 - fotkarebeka14, 15. januára 2015
Zdravé trojhranky (fotorecept)
Foto: rebeka14

Myslím si,že tento recept zaujme skôr tých,ktorý majú radi niečo zdravšie a menej kalorické. Spojila som skôr dva recepty do jedného. Na nete som našla Zobraziť celý popisMyslím si,že tento recept zaujme skôr tých,ktorý majú radi niečo zdravšie a menej kalorické. Spojila som skôr dva recepty do jedného. Na nete som našla recept na banánovo - mrkvový chlebíček s makom bez múky a cukru. Tak znel recept. Aj som ho vyskúšala.,chuťovo nebol zlý,ale čosi mi do neho chýbalo. Tak som si vymyslela tento svoj recept.No a keďže ja orechy veľmi nemôžem aj tu som použila mak a radšej mandle.Ale kto chce môže vymeniť mak za orechy.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2,5 hrnčeka
3 ks
1 - 2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1 PL
1 PL
1 PL
z 1/2 citróna
1 malá lyžička




Postup

  1. 1

    Všetko spolu robíme v jednej nádobe.Najprv si ponorným mixérom,,alebo vidličkou rozpučíme banány. Pridáme celé vajcia a šľaháme ručným šľahačom.Pridáme postupne nastrúhanú mrkvu,zomletý mak,šťavu z citróna,med,cukor a na malé kúsky nakrájané sušené ovocie. Ja som dala brusnice,marhule aj slivky.Pridala som ešte kokos a škoricový cukor. Ale myslím si,že aj bez neho by to mohlo byť.Nakoniec zľahka zamiešame špaldovú, alebo inú zdravú múku.Môžete aj nemusíte pridať sódu bikarbonu.Podľa toho ako to chcete mať zdravé či radšej vysoké.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na vymastený a špaldovou múkou vysypaný plech. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov asi tak na polhodinku. Všetko závisí od toho ako pečie tá vaša rúra.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa koláčik pečie na suchej panvici si jemne opražíme zomleté mandle. Kto chce môže si napr. opiecť pomleté orechy. Podľa toho čím si chcete ozdobiť vrch koláča.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po polhodine skontrolujeme koláčik či je dobre upečený a vyberieme von z rúry.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme marhuľovým,alebo iným lekvárom. No k tej mrkvy v koláči sa najlepšie ,aspoň pre mňa, hodí tento.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme opraženým mandľami a necháme vychladnúť.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí si koláčik nakrájame na trojuholníky,alebo ako chceme.Najlepší je,keď postojí.Je veľmi vláčny.Už je len na vás čo si do cesta dáte a ako si ho ochutíte.No takto sa dá dobre zúžitkovať mrkva aj banány.Myslím si,že by to šlo urobiť aj ako mafiny a dať do toho aj posekanú čokoládu.

    Zdravé trojhranky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
@rebeka14 mne sa tvoje trojhranky velmi pacia :-) a urcite ich vyskusam,len mi prosim ta povedz ze aky velky plech si pouzila. A vitaj na Vareche,nech sa ti tu dobre vari ;-P
pipnat
presne toto mám rada, zdravé a zároveň menej kalorické, už je v KK:):)PS: ja nepridám cukor vôbec, banány to osladia až až:)
rebeka14
dakujem cezminaz za privitanie..no a pouzila som taky mensi plech.Ano banany su sladke,ale treba ochutnat cesto ako je sladke.Ked robim pre seba dam len med.
rebeka14
dakujem cezminaz za privitanie..no a pouzila som taky mensi plech.Ano banany su sladke,ale treba ochutnat cesto ako je sladke.Ked robim pre seba dam len med.
katka78
Rebeka tvoj koláčik sa mi páči, keď sa mi niekedy podarí nezjesť banány skôr, hádam aj upečiem. Vitaj! :-)
eviana
Aj mne sa koláčik popačuje, aj keď mám dáky blok z mrkvy v ceste... možno najvyšší čas opáčiť ;) veľmi chválim :) 5*
rebeka14
tu mrkvu v koláčiku ani necítiť a skôr som cítila tie sušené marhule čo som dala....tie možno nabudúce vynechám...je to variabilné....možno ked budem robiť ten banánovo- mrkovovo chlebíček dám si recept na porovnanie
dara2112
Koláčik ukladám určire vyskúšam sama pre seba si také vypekám menej kalorické,deti to nechcú. A k tej mrkve v recepte- je mrkvu z duše neznášam v nijakej podobe ale raz som dcerke do školy mala upiecť niečo zdravé tak som upiekla mrkváč išlo tam asi 3 plné šálky mrkvy čiže veĺmi veĺa a keď som ho potom ochutnala po chuti mrkv ani stopa bol fantastický jemný a šťavnatý aj na 3 deň - takže nebát sa použit mrkvu je podĺa mňa odporná ale v koláči neuveritelne dobrá
rebeka14
no neviem čím iným by sa dala tá mrkva nahradiť....zvyknem robiť aj mrkvové šatôčky plnené slivkovým lekvárom a tiež tam necítiť tu mrkvu skôr vidno v ceste......ale myslím si,že keď to vyskúšaš len s roztlačeným banánom a nastavíš napr niečím iným tak to bude chutiť
rebeka14
ozaj ked sa už bavíme o tej mrkve a vidím tu recept na tvarohovú nátierku....nezvyknete robiť tvarohovú tresku???
martamm
Recept akurát pre mňa, zajtra upečiem, ďakujem
luss44
páči sa mi zloženie, mrkvové cesto robievam, necítiť ju tam. Ukladám a upečiem.
katka78
Ahoj @Rebeka14 , toho sušeného ovocia tam koľko prosím ide? Vidím ho v postupe, no nie v surovinách. Dnes by som chcela koláč vyskúšať. Ďakujem za info! :-)
rebeka14
Ahoj katka78...to ovocie je podľa vlastnej chuti....ja som dala sušené slivky asi štyri.ale ešte na menšie kúsočky..pridala som brusnice trochu a ešte marhule...ale neviem tie som tam viac cítila...no iným nevadili..tak je to na tebe ....ja nemám rada hrozienka,ale možno aj tie by tam pasovali..
katka78
@rebeka14 ďakujem pekne za odpoveď, nakoniec som v ten deň iba ugrilovala ananás, ale k realizácii tvojho receptu som sa dopracovala dnes. Spravila som polovičnú dávku a musím povedať, že koláčik chutí presne tak dobre ako som si predstavovala. Tieto "zdravé" mám rada hutnejšie, tak som podľa rady vynechala kypridlo a som veľmi spokojná. Ďakujem za recept, iste ho nevyužívam naposledy :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia