Foto: soncya
Tento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť a hlavne na Vianoce je to ďalšia rýchla Zobraziť celý popisTento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť a hlavne na Vianoce je to ďalšia rýchla a chutná mňamka do počtu (keď sa chválime koľko druhov sme na sviatky pripravili!).
príprava
Postup
-
1
Do vriacej vody vsypem nelúpané mandle a varím 3 minúty. Po uvarení ich zlejem a zalejem ihneď studenou vodou. Následne olúpem, ide to ľahúčko. Do misky vložím 2 kocky gaštanového pyré, nastrúhané piškóty, cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a rum. Vypracujem hmotu, z ktorej šúľam v dlaniach guľôčky, do ktorých vkladám po jednej sparenej olúpanej mandli. (niekedy - keď sa mi chce, mandle aj opražím na masle a vyváľam vo vanilkovom cukre). Hotové guľky poukladám na mriežku, ktorú mám položenú na alobale (nakvapkaná čokoláda sa dá z alobalu po stuhnutí ľahko odstrániť a použiť na také nedbalo elegantné ozdoby, napr. na ovocné poháre so šľahačkou.) a oblejem ich rozpustenou čokoládou. Po stuhnutí čokolády ich popíšem pre efekt ešte bielou čokoládou. Ukladám do papierových košíčkov. Mne vyjde asi 45 guličiek.
Recept uložený, milujem všetko gaštanové, aj piré môžem iba tak,
samé.
varecha.pravda.sk/recepty/gastanove-gulky/23678-recept.ht...