Orechové rezy s Pikao plnkou

3sandra3 - fotka3sandra3, 26. decembra 2016
Orechové rezy s Pikao plnkou
Foto: 3sandra3

Tieto rezy som jedla u mojej netere na oslave jej ročného synčeka. Ona mala tortu od profi-cukrárky, a bola veľmi chutná, tak som skúsila Zobraziť celý popisTieto rezy som jedla u mojej netere na oslave jej ročného synčeka. Ona mala tortu od profi-cukrárky, a bola veľmi chutná, tak som skúsila sa tomu pripodobniť :-))) A celkom sa to podarilo....

15
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto: 2x
5 ks
140 g
8 PL vlažná
100 g
1 bal
100 g mleté
štipka
Plnka:
250 ml
1 bal
2 PL
200 g
4 PL
1 ks ( (čokoládová konzerva)
1 ks (čokoládová tuba väčšia)
100 ml
Čokoládová poleva:
100 g
50 g
2 PL
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, orechy a nakoniec vyšľahané bielky so štipkou soli. Dáme na plech s papierom na pečenie a upečieme. Upečieme dva pláty.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka, čok. pudingu a kryšt. cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo s prášk. cukrom. Po troške pridávame puding a šľaháme. Nakoniec pridáme konzervu Pikaa. Vymiešame.

  3. 3

    Skladanie: Spodný orechový plát pokvapkáme umom /pol deci/. Plát potrieme Pikao plnkou, a ešte na vrch plnky dáme z tuby Pikao /pre výraznejšiu chuť/. Položíme druhý orechový plát, tiež pokvapkáme umom /pol deci/. Nakoniec dáme čokoládovú polevu.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom, olejom, cukrom a vodou. Keď je pekná, rozpustená, polejeme zákusok.

Diskusia k receptu

lianka
To Pikao nie je treba variť tak ako Salko?