Foto: pusta
Tento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z Zobraziť celý popisTento recept patrí medzi moje obľúbené v rámci pohodlného a rýchleho varenia v nedeľu, je veľmi jednoduchý a chutný, pridávam pre milovníkov jedál z pečene.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
500 g |
|
5 PL |
|
5 veľkých strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuraciu pečeň som zbavila nepotrebných častí, umyla, nechala odkvapkať z vody na cedníku, pred opekaním som ju osušila pomocou papierovej kuchynskej utierky,....
-
2
...cuketu som pokrájala pomocou škrabky na zeleninu na tenké širšie pásy po dĺžke,...
-
3
... rovnako aj očistenú mrkvu,....
-
4
...do vysokého hrnca som dala husaciu masť, poriadne som ju rozpálila,...
-
5
...vložila som do nej osušenú kuraciu pečeň, pozor, lebo prská!!!, sprudka som ju oprážala z každej strany niekoľko minút, vnútri má zostať máličko ružová, ale prepečená, o čom sa môžete presvedčiť vpichom ihlou do pečene, nesmie vytekať krvavá šťava, majú zostať šťavnaté vo vnútri,...
-
6
..ked bola pečeň správne opražená, pridala som cesnak pokrájaný na plátky, opiekla, kým sa pekne rozvoňal, potom som opraženú pečeň okorenila čerstvo mletým čiernym korením, vypla som plameň a premiešala s majoránkou, nesolila som.
-
7
Podávala som horúcu pečeň s čerstvo upečeným bosniakom a dvomi druhmi šalátu z mrkvy a cukety, ktoré som na tanieri pokvapkala zálievkou z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja, pečeň som solila až na tanieri.
-
8
Ide o veľmi chutné, jednoduché a rýchle jedlo z kuracej pečene, ako príloha je výborné čerstvé domáce pečivo, čerstvý domáci chlebík, zemiaky na akýkoľvek spôsob, teraz najlepšie chutia nové zemiaky s petržlenovou vňaťou ako príloha, môžu byť aj iné prílohy, ktoré vám chutia, použitú husaciu masť používam na natieranie chleba, je veľmi chutná sama o sebe či doplnená čerstvou zeleninou a cibuľou.
teší ma, že aj tebe sa recept páči.
dakujem ti za pochvalu,dobre mi to padlo.
vdaka, že si ho sem napísala :-)
už sa nám všetkým zbiehajú slinky doma, pozdravujeme ťa všetci :-)
niekoľkí varecháči vedia bosniaky pripraviť doma a upiecť, je tu niekoľko receptov, tiež pridám jeden.
s čerstvým chlebíkom mi chutí najviac a s nejakým domácim kyslým. Törülös(výpek) býva u nás "druhý" chod;-)
pre nás jednoznačne chlebík, iné pečivo víťazí tak ako u teba.
Törülös(výpek) milujeme u nás doma
dakujem za tvoj komentár.