Jahodové poháre fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 2. júna 2016
Jahodové poháre (fotorecept)
Foto: lenka1503
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

380 g
250 g
200 ml
1 ks
1 PL
4 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    A ideme na to :)

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahody umyjeme a očistíme. Pokrájame na polovice a dáme do kastróika. Pridáme 1 PL medu riadne zamiešame a povaríme, kým uplne nezmäkknú, budú takmer rozvarené.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varia, pripravíme si tvarohový krém. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukorm. Tvaroh vymiešame s kryštálovým cukor a pomaly primiešame šľahačku. Ak máte doma profesionálneho ochutnávača ako ja, dajte mu ochutnať či je to dosť sladké :)

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa jahody uvaria/rozvaria prepasírujeme ich cez jemné sitko.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prepasírovanú zmes vlejeme spáť do kastrólika a dáme späť na platňu na jemný plameň. Pridáme solamyl a trochu zahustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.

  6. 6

    Na dno každého pohára (mne to vyšlo na 4 poháre) dáme jednu rozmrvenú sušienku. Zalejeme ju 2 PL jahodovej zmesi.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to rozdelíme celú tvarohovo-šľahačkovú zmes.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tvarohový krém rozdelíme zvyšok jahodovej zmesi a máme hotovo :) Môžeme dať stuhnúť do chladničky alebo hneď zjesť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Staja (3.6.2016 18:40) ako akceptujem vas nazor ale taketo pohare nerobim pre vitaminy ale pre radost a preto ze su chutne. A kedze medu mam doma dost lebo moj muz je vcelar tak ta jedna PL medu mi nevadi ze strati vitaminy. Ja akceptujem kritiku ale toto je uz aj namna moc.

Jahody je škoda variť, sú bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý sa varením stráca. Lepšie by bolo nechať ich surové a ak sú málo sladké, maximálne pokvapkať medom, ktorý tiež tou tepelnou úpravou prichádza o cenné látky.