Foto: lenka1503
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
A ideme na to :)
-
2
Jahody umyjeme a očistíme. Pokrájame na polovice a dáme do kastróika. Pridáme 1 PL medu riadne zamiešame a povaríme, kým uplne nezmäkknú, budú takmer rozvarené.
-
3
Kým sa varia, pripravíme si tvarohový krém. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukorm. Tvaroh vymiešame s kryštálovým cukor a pomaly primiešame šľahačku. Ak máte doma profesionálneho ochutnávača ako ja, dajte mu ochutnať či je to dosť sladké :)
-
4
Keď sa jahody uvaria/rozvaria prepasírujeme ich cez jemné sitko.
-
5
Prepasírovanú zmes vlejeme spáť do kastrólika a dáme späť na platňu na jemný plameň. Pridáme solamyl a trochu zahustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.
- 6
Na dno každého pohára (mne to vyšlo na 4 poháre) dáme jednu rozmrvenú sušienku. Zalejeme ju 2 PL jahodovej zmesi.
- 7
Na to rozdelíme celú tvarohovo-šľahačkovú zmes.
- 8
Na tvarohový krém rozdelíme zvyšok jahodovej zmesi a máme hotovo :) Môžeme dať stuhnúť do chladničky alebo hneď zjesť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
ja som dostala asi 3 kila ak nie viac od svokry. bola na samozbere jahod. Nedali sa vsetky pojest, bolo toho vela. preto som robila pohare, niekolko som aj zjedla a zvysok zamrazila.