Jahodové poháre fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 2. júna 2016
Jahodové poháre (fotorecept)
Foto: lenka1503
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

380 g
250 g
200 ml
1 ks
1 PL
4 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    A ideme na to :)

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahody umyjeme a očistíme. Pokrájame na polovice a dáme do kastróika. Pridáme 1 PL medu riadne zamiešame a povaríme, kým uplne nezmäkknú, budú takmer rozvarené.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varia, pripravíme si tvarohový krém. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukorm. Tvaroh vymiešame s kryštálovým cukor a pomaly primiešame šľahačku. Ak máte doma profesionálneho ochutnávača ako ja, dajte mu ochutnať či je to dosť sladké :)

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa jahody uvaria/rozvaria prepasírujeme ich cez jemné sitko.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prepasírovanú zmes vlejeme spáť do kastrólika a dáme späť na platňu na jemný plameň. Pridáme solamyl a trochu zahustíme. Potom necháme mierne vychladnúť.

  6. 6

    Na dno každého pohára (mne to vyšlo na 4 poháre) dáme jednu rozmrvenú sušienku. Zalejeme ju 2 PL jahodovej zmesi.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to rozdelíme celú tvarohovo-šľahačkovú zmes.

    Jahodové poháre (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tvarohový krém rozdelíme zvyšok jahodovej zmesi a máme hotovo :) Môžeme dať stuhnúť do chladničky alebo hneď zjesť.

Diskusia k receptu

monty469
Poháre vyzerajú pekne. Jahody dozrievajú aj mne, ale u nás sa pojedia čerstvé :-)
lenka1503
@Monty469 (2.6.2016 15:11)

ja som dostala asi 3 kila ak nie viac od svokry. bola na samozbere jahod. Nedali sa vsetky pojest, bolo toho vela. preto som robila pohare, niekolko som aj zjedla a zvysok zamrazila.
jack
Veļmi dobré.A z čerstvých jahôd priam famózne.Také lakocinky môžem kedykoľvek a kdekoľvek.
babkamt
Poháre vyzerajú dobre. Hlavný ochutnávač je zlatý:-) Určite bol spokojný.
babkamt
Poháre vyzerajú dobre. Hlavný ochutnávač je zlatý:-) Určite bol spokojný.
staja
Jahody je škoda variť, sú bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý sa varením stráca. Lepšie by bolo nechať ich surové a ak sú málo sladké, maximálne pokvapkať medom, ktorý tiež tou tepelnou úpravou prichádza o cenné látky.
lenka1503
@Staja (3.6.2016 18:40) ako akceptujem vas nazor ale taketo pohare nerobim pre vitaminy ale pre radost a preto ze su chutne. A kedze medu mam doma dost lebo moj muz je vcelar tak ta jedna PL medu mi nevadi ze strati vitaminy. Ja akceptujem kritiku ale toto je uz aj namna moc.

alenafl
Mne sa pohare velmi pacia a tiez niekedy robim horuce jahody k tvarohovemu kolacu napriklad. Niekedy je tazke doma zjest tri kila jahod za jeden den, kedze sa jahody rychlo kazia a nedoporucuje sa ich drzat dlho. A mrazene (teda rozmrazene nie kazdemu chutia - mne veru nie). Tak ja toto povazujem za celkom dobry napad. Ved to by sme ani jahodove dzemy potom nerobili a nekonzumovali. A ake su dobre na palacinky, alebo sisky :)) Tento komentar pridavam len ako moj nazor na tento recept, ktory si ja ukladam :)