Likér Baileys

fialka49 - fotkafialka49, 1. decembra 2011
Likér Baileys
Foto: fialka49

Recept mám už veľmi dávno. Jeho jemná chuť sa vynikajúco rozvinie, ak ho urobíme v predstihu aspoň troch týždňov a necháme ho odstáť. A Zobraziť celý popisRecept mám už veľmi dávno. Jeho jemná chuť sa vynikajúco rozvinie, ak ho urobíme v predstihu aspoň troch týždňov a necháme ho odstáť. A po predvianočnom zhone pri vianočnom stromčeku si môžme ním pohladiť dušu.

Suroviny

3 ks
200 g
1 balíček
150 g
500 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom a trochou smotany. 250 ml šľahačkovej smotany zahrejeme toľko, aby sa nám za stáleho miešania ľahko rozpustila čokoláda, pridáme zvyšnú smotanu a všetko zmiešame so žĺtkovou zmesou.

    Likér Baileys - obrázok 1
  2. 2

    Nad parou šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom pridáme rum. Pretože tento likér je ako dobrá medecína, pred použitím sa odporúča pretrepať.

    Likér Baileys - obrázok 2

Diskusia k receptu

akeber
určite vyskúšam....fajná medicína :-)))
vierik
Ďakujem za receptík, lebo Baileys je ozaj mňamka medzi likérmi :-)
2010
Ked sme zili v afrike tam nebol , plus sme sa vajiciek bali...toto bola nasa verzia:
1 šálka šlahačka
1 plechovka kondenzované mlieko
2 šálky Irish Whiskey ( treba kvalitnu )
1 lyžička instantnej kávy
2 lyžice čokoládový sirup
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu
2010
@ evusik, presne vajicka.... ci v Afrike ci v Europe ked
nie su domace ?
Inac to co som pridal je z cias ked som bol dost mladsi a je to od chemikov anglicanov zo skoly kde som prednasal ktorym chybala domovina, ale negarantujem dlho sme nerobili , plus sme to robili viac "razantnejsie"ako si pamatam aby sme zabili bacily...
hubata
eee ..... nie je tam málo rumu na tak veľa smotany?
hubarka35
ja robievam bailís bez vajec-len šlahačková smotana 2ks,salko 2ks-skaramelizované a rum alebo dáky konak,či brandy.tá smotana trvanlivá v krabice....a skúšala som aj mandlový puding-nebolo to zlé s ním,no mne chutí len ten super smotanový.
hubarka35
z vajec žltkov robievam len vaječný konak.a raz som skušala dáky čokoládový-dáko nechutí už ho mám dva roky vo flaške-asi bude aj na vyhodenie....
mirja
Fialka, hneď ako som našla tvoj rcp, tak som ho chcela vyskúšať ale mne nezhustol, na tvojej foto, vyzerá ako skoro vyšľahaná šľahačka ale môj ostal riedky, prskalo to po celej kuchyni, chuťovo bude asi dobrý, ešte som tam nedala rum ale asi nebude taký hustý
mrmajco
...mám vlastný receptík - trošku som experimentoval, len si nie som istý, či ešte aj dnes je lacnejší, ako origo, problém je, že treba "Jesenky" (sladká kondenzovaná smotana), írska wisky (musí byť lepšia) a vanilka. Smotanu v obaloch nechať varom skaramelizovať, pridať vanilku a wisky, pomer záleží od vášho apetítu! :) Nazdravie!
fialka49
Mirja, snáď si krátko šľahala. Pri šľahaní sa objem smotany zväčší vari 3x. Ak ho budeš ešte robiť, nech sa ti podarí.
Kuchár, od ktorého mám tento recept tvrdí, že práve alkohol robí vajcia v likéroch "zdravými", takže nie je treba sa obávať salmonely, ako som vycítila z poznámok varešiek.
ajuschka
@fialka49 prave zacinam robit druhu varku na silvestra. on je totiz vynikajuci aj cerstvy, a ta vianocna uz sa mi minulaaaa :) je fakt uzasny!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia