Foto: fialka49
Recept mám už veľmi dávno. Jeho jemná chuť sa vynikajúco rozvinie, ak ho urobíme v predstihu aspoň troch týždňov a necháme ho odstáť. A Zobraziť celý popisRecept mám už veľmi dávno. Jeho jemná chuť sa vynikajúco rozvinie, ak ho urobíme v predstihu aspoň troch týždňov a necháme ho odstáť. A po predvianočnom zhone pri vianočnom stromčeku si môžme ním pohladiť dušu.
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom a trochou smotany. 250 ml šľahačkovej smotany zahrejeme toľko, aby sa nám za stáleho miešania ľahko rozpustila čokoláda, pridáme zvyšnú smotanu a všetko zmiešame so žĺtkovou zmesou.
-
2
Nad parou šľaháme do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom pridáme rum. Pretože tento likér je ako dobrá medecína, pred použitím sa odporúča pretrepať.
1 šálka šlahačka
1 plechovka kondenzované mlieko
2 šálky Irish Whiskey ( treba kvalitnu )
1 lyžička instantnej kávy
2 lyžice čokoládový sirup
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu
varecha.pravda.sk/recepty/domace-baileys/3295-recept.html...
nie su domace ?
Inac to co som pridal je z cias ked som bol dost mladsi a je to od chemikov anglicanov zo skoly kde som prednasal ktorym chybala domovina, ale negarantujem dlho sme nerobili , plus sme to robili viac "razantnejsie"ako si pamatam aby sme zabili bacily...
Kuchár, od ktorého mám tento recept tvrdí, že práve alkohol robí vajcia v likéroch "zdravými", takže nie je treba sa obávať salmonely, ako som vycítila z poznámok varešiek.