Majkine tvarohové buchty
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 5. júna 2011
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 5. júna 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 1 kg |
|
| 2 kocky |
|
| 0,5 l , teplé |
|
| 3 dl |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
| 2 dl, na natieranie |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 750 g |
|
| zavárané |
|
Postup
-
1
Z mlieka a droždia urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút. Nenecháme kysnúť, ale rozvaľkáme, potrieme olejom a zložíme ako lístkové cesto. Necháme 20 minút odpočívať prikryté utierkou, postup zopakujeme, o 20 minút rozvaľkáme a zložíme cesto bez natretia olejom.
- 2
Po 20 minútach rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na kocky – väčšie alebo menšie, ktoré naplníme tvarohom a ozdobíme brusnicami, spájame 4 konce, necháme podkysnúť a potrieme vajíčkom.
- 3
Pečieme na 170 °C asi 30–40 minút. Po vytiahnutí plechu buchty potrieme olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu