Majkine tvarohové buchty

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 5. júna 2011
Majkine tvarohové buchty
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 kg
2 kocky
0,5 l , teplé
3 dl
3 ks
3 PL
1 ks
1 KL
2 dl, na natieranie
Tvarohová plnka:
300 g
1 ks
1 ks
750 g
 zavárané




Postup

  1. 1

    Z mlieka a droždia urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút. Nenecháme kysnúť, ale rozvaľkáme, potrieme olejom a zložíme ako lístkové cesto. Necháme 20 minút odpočívať prikryté utierkou, postup zopakujeme, o 20 minút rozvaľkáme a zložíme cesto bez natretia olejom.

  2. 2

    Po 20 minútach rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na kocky – väčšie alebo menšie, ktoré naplníme tvarohom a ozdobíme brusnicami, spájame 4 konce, necháme podkysnúť a potrieme vajíčkom.

  3. 3

    Pečieme na 170 °C asi 30–40 minút. Po vytiahnutí plechu buchty potrieme olejom.

Diskusia k receptu

barcha
Mňaaaam, asi predsa len skusim to kysnute cesto...
sissi29
Mňam tie vyzerajú úúúúúúúúúúžasne. Ukladám do KK.
dorisa
Aj ja som veľmi málo robila kysnuté cesto, ale teraz ho robím v domácej pekárničke a vždy sa vydarí:) Koláčiky vyzerajú super.
vierik
Vyzerajú veľmi dobre,skoro ako pľundrové cesto,ale asi si musím kúpiť tú pekárničku,lebo v kyske tak nenakysnú...:-)
modrykamen
Najskôr sa kysnuté cesto robilo s masťou, potom s maslom, neskôr s margarínom,teraz s olejom. A na domácu pekárničku nedám dopustiť. Tak dobre vymiesiť cesto neviem rukami. A naozaj do pekárničky je najlepší olej.
julanda
Kyslo to ako bláznivé, tešila som sa a na plechu a v trúbe zrazu prestalo. Buchty nestáli za nič, neviem, prečo.
aleana
tak tieto buchtičky určite vyskúšam,veľmi som zvedavá na toto cesto...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia