
Rýchla vaječná polievka
V hrnci na polievku rozohrejeme tuk, vlejeme naň rozšľahané vajcia a vymiešame vaječnú praženicu.

Uighur Nan placky s cibuľkou a kuminom
Kashgar, oázové mesto na kraji púšte Taklimakan, je domovom Uighurov -turkického etnika moslimského vyznania, ktorí...

Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...

Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

Kakaové želé s mrveničkou a jogurtovou omáčkou
Kakaové želé: Do kastróla nalejeme studenú vodu, pridáme ostatné suroviny a dôkladne rozmiešame. Potom zmes...

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

Bazalkové guľky
Recept na toto jedlo mam uz velmi davno. Videla som ho v jednom casopise.

Okrúhly ovocný višňovo-melonovo-jablkový koláč
Ovocné koláče máme radi a hlavne v letnej sezone, keď na záhrade je vžy niečo ovocné...

Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...

Kokosovo–bazalková omáčka
Na panvicu nalejeme smotanu, kokosové mlieko, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Potom pridáme bazalku,...

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Marhulovo-ríbezľové (srdiečkové) mafiny
Recept výjde približne na 8 mafínov v košíčku a 5 srdiečkových mafínov, podľa toho v akých...

Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú...

Paradajkový šalát
paradajky pokrajame na mesiaciky cesnak pretlacime osolime alebo dame vegetu a pridame kyslu smotanu a hotovo...

Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...

Sojové nudličky s ananasem, cuketou, žampiony
Soju uvařit, udělat marinádu z oleje sojové omáčky a kari koření, soju scedit a vymačkat...

Fit- cheesecake
Chutná, nie až tak presladká a osviežujúca tortička. Zdravší spôsob slavného dezertu, ktorý sa...

Polievočka z bruška tekvice
Ak si šporovlivá gazdinka, nevyhodíš bruško tekvice, ale urobíš z neho chutnú polievočku.

Cestoviny so sladkou tekvicovou omáčkou :)
Tekvicu pokrájame na malé kocky. dáme do hrnca, pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu aj s...

Cícerové noky
Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov, tvarohu alebo tekvice, ...

Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...

Rozmarné syrové koláčiky
Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, posekané maslo, zmiešame, prilejeme víno a spracujeme...

Makovo-jablkový toast
Toto bola ťažká improvizácia, keď sa nám nečakane úplne rozvarili šúľance, ktoré boli plánované na...

Makovo-marcipánové točence
Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť....

Kapor a baklažán s opečenými zemiakmi a miešaným šalátom
Na tanieri som z miešala 3 pl hladkej múky, 1 čl mletej červenej papriky, soľ,...

Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka
Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi...

Pasta s pečeňou a šampiňónmi
Maslo roztopíme v panvici a do sklovita na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šunku, pridáme...