Hlavné jedlá na sladko (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku

Bezmäsité jedlá

Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

prazdny

Cestoviny s detskou krupičkou

Cestoviny

Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....

prazdny

Jahodové fit guľky

Dezerty

V mise zmiešame 1 tvaroh, 2 kolieska ovocného postrúhaného Šmakouna - ja som mala marhuľový, ...

prazdny

Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku

Dezerty

Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec....

prazdny

Tvarohové kroketky

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a...

prazdny

Jablkovo-mätové cestoviny

Cestoviny

Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

prazdny

Úžasné fánky zo špaldovej múky

Dezerty

Mäkučké a ľahké ako pierko. Takéto úžasné fánky sa dajú pripraviť aj zo špaldovej múky!

prazdny

Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

Dezerty

Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá....

prazdny

Banánová žemľovka

Bezmäsité jedlá

Olúpané jablká nakrájame na plátky, banány na kolieska. Ovocie dáme na rozohriatu panvicu s tukom....

prazdny

Zemiakovo–jablkové knedličky

Bezmäsité jedlá

Očistené uvarené zemiaky pretrieme cez sito a ešte k horúcim pridáme vajce. Premiešame a necháme vychladnúť...

prazdny

Varené placky

Dezerty

V miske rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a rastlinným tukom. Pridáme vajcia, múku, krupicu,...

prazdny

Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

Dezerty

Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...

prazdny

Pohánkový nákyp s jablkami

Bezmäsité jedlá

Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

prazdny

Lenkine dokonalé jogurtové lievance

Dezerty

Snívali ste o dokonalých amerických lievancoch - mäkkých, nadýchaných, jednoducho ako z filmu?...

prazdny

Sladký tekvicový nákyp

Bezmäsité jedlá

Nezvyčajná príprava tekvice, ktorá poteší.

prazdny

Čerešňový nákyp

Koláče

Čerešne sú jedným z prvých druhov ovocia u nás. Sú vhodné nielen na koláče, ale...

prazdny

Sladký toast vo vajíčku

Bezmäsité jedlá

Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

prazdny

Výborné vyprážané agátové kvety

Dezerty

Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

prazdny

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami

Cestoviny

Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

prazdny

Škoricové waffle

Dezerty

Podmienkou tohto receptu je mať doma waflovač, ale ak ho máte, nenechajte ho zaháľať....

prazdny

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka

Hlavné jedlá

Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

prazdny

Banánové lievance so pšenom bez lepku

Dezerty

Pre deti chceme vždy len to najlepšie. A to platí aj o príprave chutných a čo najzdravších pokrmov....

prazdny

Zemiakové guľky so slivkami z kompótu

Bezmäsité jedlá

Zo včerajšieho obedu nám ostali uvarené nové zemiaky, tak som neplánovane spravila zemiakové slivkové guľky.

prazdny

Pohánkové palacinky

Bezmäsité jedlá

Palacinky sú obľúbenou pochúťkou. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a urobiť palacinky z pohánkovej múky?

prazdny

Palacinky

Dezerty

Všetky suroviny spolu zmiešame.

prazdny

Nepečená maková žemľovka

Bezmäsité jedlá

Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně"....

prazdny

Flámske vafle

Dezerty

Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.